keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kissakuvahaaste 154: Matto

Meiltä lipsahti Mindyn pettymykseksi kissanminttu-aiheinen haaste tai tarkemmin sanottuna osallistumisaika ohi, mutta nyt ollaan ajoissa mukana.

Mindy pitää äärimmäisyyksistä mitä tulee nukkumispaikkoihin. Parhaita ovat pehmeä sänky ja matot kovalla lattialla, tai oikeastaan eteisen kynnysmatto. Piti ihan testata, onko nimenomaan tässä punaisessa matossa jotain ihmeellistä, kuten Naukulan Helmillä. Mindy ei vaihtanut nukkumispaikkaa maton siirtymisen mukana, mutta siirtyi punaisen maton päälle välittömästi, kun sen paikalleen palautin.Ovien suunnittelijoille terveisiä: Olisi ihan kiva, jos kynnysmattoa voisi pitää kynnyksen edessä. Pitääkö suunnitella väliovi lattiaa viistäväksi niin, ettei minkään sortin matto voi mahtua oven kohdalle? Vai onko tässä ystävällisesti otettu huomioon kynnysmatolla nukkuvan kissan turvallisuus?

-S

6 kommenttia:

 1. Kyl me tiietään. Punaset matot on vaan niin <3

  VastaaPoista
 2. Kesä tulee, joten on varmasti ihan hyvä hieman venytellä ja opetella tuollaisia tuuletusasentoja, kuten alemmassa kuvassa Mindyllä onkin! Hauska kuva!

  Mandyllä on mieltymys poikiemme sängyillä nukkua, sillä pojathan eivät petaa, joten peitot ovat "pesämäisiä" paikkoja viettää siestaa... Toisinaan Mandy tykkää nojatuoleista tai kovan takan tai leivinuunin päällä nukkumisesta. Saunan jälkilämpöhän on verratonta lämmitysmuotoa neidille, lauteilla on kiva notkua... Omassa raapimispuussa lötkötellään yleensä 1-2 tassua roikkuen sekä tietty häntä...

  Jokos pikkulintuja on Mindyn mieliksi näkynyt? Mandylla on välillä kurina- ja hännänvispaustuokio västäräkkejä katsellessa. Ne väpättävät pyrstöt kun ovat niin houkuttelevia huiskia, mutta kun ihmiset ovat laittaneet typerät lasit seinien niihin kohtiin, mistä niitä tirppoja voi tiirailla, niin läpikään ei pääse...

  Näkyykö Mindyllä olevan kevättä rinnassa? Meillä ainakin kissa menee ympäri kämppää niin, että koirakin katsoo että mikä sitä kattia oikein viiraa! Matot on rutussa ja joka paikassa väijytään! Mandy on siis aivan hullaantunut keväästä! Kun vaan saisi itse just silloin kamaeran esiin, mutta kissa on liian nopea ja tilanteet ohi...

  Onko muilla kissoilla kevättä rinnassa???

  VastaaPoista
 3. Ohoo, massu! Uskaltaisiko vähän rapsuttaa? *raps*

  VastaaPoista
 4. Helmi: Joo! Niillä saa parhaat unitripit, vähän niin kuin lentävä matto!

  Mandy: Mindyllä ei ole vielä ollut sellaista kautta, että pesämäiset paikat olisi houkuttelevia. Peiton alla voi käydä, kunhan tulee nopeasti pois.
  Meillä näkyy edelleen eniten lokkeja. Tänä aamuna joku pikkutirppa kaukaisuudessa sai vähän hännän heilahtamaan. Lähimmässä puussa ei ole vielä riittävästi vihreää linnuille, niin siihen ei viitsi kukaan pysähtyä. Kevään tulo näkyy lähinnä parvekeriehaantumisena. Nyt on tosin taas ollut niin koleaa, ettei parvekkeelle ole tarvinnut mankua. Voisipa Mindy päästä maaseutumaisempaan paikkaan vaihtariksi, saisi nauttia uuninlämmöstä (ei Mindy tosin hirveästi lämpimän perään ole) ja varsinkin linnuista ja ruohosta.

  Zepa: Jos rapsutat vähän pidempään saat tiukan puristusotteen käsivarren ympäriltä ja hampaat käteen ja ehkä vielä lipaisun päätteeksi. :)

  VastaaPoista
 5. Löytyi jälleen yhteinen piirre siskoksista! Mandyn masua kun rapsuttelee, niin neiti ottaa myös tassuillaan kiinni kädestä ja kirputtelee kättä, nuolaisusta en kyllä ole ihan varma... Täytyy olla ensi kerralla tarkkana, onko kielikin käytössä, hampaat ainakin, aaaghh!

  Yleensä ottaen Mandy ei pure eikä koskaan ole kynsinyt ihmisiä (koiraa sitäkin enemmän...), mutta aina silloin tällöin neidin riehaannuttua tai kun aamuinen rapsutus on laiskaa, neiti muistuttaa hampaillaan, että herätys ja rapsuta kunnolla!

  Muutama ilta sitten Mandy kokeili mieheni ukkovarvasta hieman maistaa, muttei jostain syystä pitänyt mausta... Toissa iltana seisoskelin peilin edessä harjaamassa hiuksiani (kun meillä ei tuota kampauspalvelua näy vieläkään...), kun Mandy ensin nuuski suihkunraikasta nilkkaani ja lopulta hieman näykkäisi nilkastani! Se oli yllättävää ja uutta sekä outoa! Mitähän yleensä ottaen nämä kirputtelut tai näykkimiset kissoilla tarkoittaa? Koirilla se on lähinnä huomionhakua. Kissamaailma on vasta viimeisen puolen ajan alkanut minulle aukeamaan, mutta paljon on, mitä en ole vielä oppinut!

  VastaaPoista
 6. Voi kun kiva, että löytyi noinkin hassu yhteinen piirre. :) Mindykään ei aina muista kieltä ottaa esille, mutta joskus se nuolaisee vielä päätteeksi vahvistaakseen, että pureminen oli vain leikkiä. Mindy myös joskus herättelee näykkimällä, mutta nilkkojen maukkautta se ei ole onneksi huomannut. :)

  Minullakaan ei ole moisesta käyttäytymisestä aiempaa kokemusta, mutta hellyysaggression piikkiin sen laitan, kun ei se ihan oikeaa puremista ole. Sen paremmin en ole itsekään perillä kissojen mielenliikkeistä - ja sehän niissä on parasta. :)
  -S

  VastaaPoista