keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kissakuvahaaste 150: Mitä tänään syötäisiin?

  Kananmunaa!


Onhan keltuainenkin aika namia ja terveellistä, mutta ei ihan riitä. Siispä ruokakaapille katsomaan, mitä tänään syötäisiin...


Mindyn ruoka tulee paljolti Zooplussasta ainakin osaksi sen takia, ettei tarvitse vähän väliä kantaa ruokaa kotiin. Mitä tulee lähimarketin penturuokavalikoimaan, siellä on vain Whiskasin lihamöykkyjä hyytelössä ja Mindyhän ei sellaista syö. Toki tässä iässä syödään jo rinnalla aikuisten ruokaa. Onneksi ainakin Petsiessä on keskustelu, johon osallistujat laittavat kuvia kissanruoasta, niin voin sieltä tarkistaa, näyttääkö Mindyn kriteerit täyttävältä. Mindyn ruokamieltymykset tuntien tämäkin lihapalat poissulkeva rajoitus voi muuttua toiseksi milloin tahansa.

Meille tullessaan Mindy söi mieluummin märkä- kuin kuivaruokaa, mutta jossain vaiheessa se keikahti niin, ettei märkäruoka meinaa koskaan täysin kadota kupista. Suurten määrien tilailu Zooplussasta on aika riskialtista, kun maku voi muuttua samantien. Ensimmäinen paketti toi Feline Porta 21:n ja Carnyn kitten-ruokia, joita Mindy oli ahminut innoissaan (eläinkaupasta haetaan aina yksittäisiä ruokia maistettaviksi). Vaan eipä enää siinä vaiheessa, kun tilaus tuli. Kohta pitäisi taas märkäruokaa ostaa, mutta mitähän tällä kertaa? Cosma thai on tällä hetkellä ainut, joka maistuu.

Sydän, kieli ja broilerinsuikaleet sentään maistuvat aina, samoin kissanmallas ruokien ohessa. Jauheliha oli aluksi herkkua, mutta ei sekään oikein enää maistu muuten kuin kädestä syötettynä.

-S

4 kommenttia:

 1. Heips siskoseni!

  Itse tykkään kuivamuonana syödä Royal Kitten 36, joka on penturuokaa. Märkäruokana olen syönyt Latsin tai Wishkasin pusseja, mitä on lajitelmana, Lats on huomattavasti mieleisempää! Paras niistäkin mauista on riista ja härkä, lammas ei oikein putoa.

  Kuivaruoan päälle emäntäni ripottelee Wishkasin Anti-hairball- ja Crunsh- raksuja, ne pistelen poskeeni alta aikayksikön. Yritän jopa nuo herkut syödä ennen kuin ne ovat kipossani, ne on niiiiin hyviä! Enkä kyllä oksentele tai kako karvapalloja! Suurinta herkkua on "ihmisten" ruuista raa'at naudansuikaleet, lurps! Jauhelihaa lähinnä nykyään närpin muodon vuoksi...

  Herkuista tykkään maitonapeista ja sellaisista värillisistä sydämenmallisista
  nappuloista, punaisia, sinisiä ja keltaisia, merkkejä en nyt muista. Ihan Cittarista on emäntäni niitä kiltisti kotiin kantanut.

  Emäntäni on tilannut myös Zooplussasta mm. Kitten 36:tta, ei juuri muita ruokia, mutta mm. raapimispuun, palloradan ja koirakaverilleni jotain juttuja, ihan fiksu tilauspalvelu ja edullisempi kuin taviskaupoissa!

  Minusta on kyllä tullut herkkupeppu, ainakin emäntäni niin väittää... No, jos on hyvää ruokaa tiedossa, niin täytyyhän sitä juosta miljoona katsomaan, joten mitä siitä jos matot lattioilla menee ruttuun. Ihan tyhmiä koko matot, paitsi silloin kun tykkää leikkiä räsymattojen hapsuilla ja mennä piiloon maton alle...

  Tsemppiä ruokakokeiluihin, varmasti löydät sinäkin maittavia herkkuja. Tässä vaan oli vinkiksi mistä siskosi tykkää!

  Siskosi, Mandy

  VastaaPoista
 2. Hei Mandy,
  Meilläkin aloitettiin tuolla samalla Royal Canin -pussilla, jota riitti varmaan helmikuuhun asti. Raksuista yleisestikin kaikki kelpaa. Niin tasaisen varmasti ne häipyvät ajallaan kupista, että on vaikea arvailla, mikä on parasta. Ehkä ANF on ollut ylitse muiden (tai sitten Mindy on vain ollut supernälkäinen sattumalta sitä tarjottaessa). Siitä tilattiin näytepussi ja sitten ostettiin "irtokarkkipussi" eläinkaupasta (sai ottaa pussiin haluamansa määrän).

  Mindyn erikoisempiin makumieltymyksiin kuuluu salaatinlehti, vaikkei sitäkään suurina määrinä mussuteta.

  Karvapallo on ihan tuntematon juttu Mindyllekin. Pitkään ihmeteltiin, miksei Mindystä edes irtoa karvaa. Nykyään irtokarvoja sentään näkyy, ja hassunnäköisiä seepraraidallisia ovatkin niin kuin tiedätte. ;)

  VastaaPoista
 3. Olet saanut tunnustuksen Kerrostalon eläintarhasta.

  VastaaPoista
 4. Pedolle sängyssä (henkilökuntineen) on haaste Tuutusen basaarissa :)

  VastaaPoista