sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kesäleski


Niin ihanaa kuin jokapäiväinen elämä Mindyn kanssa onkin, irtiotto arjesta on silti ainakin itselleni todella tarpeen. Se vaatii täydellistä maisemanvaihdosta. Lennot on nyt kesäksi hankittu ja alustavia suunnitelmia Mindyn hoidosta loman ajaksi on. Mutta ihanteellista ratkaisua ei ole vielä löytynyt. Kaikenlaisia hätätapausratkaisujahan on, viimeisenä meillä varmaankin joku kissahotelli.

Loman ajankohta kun on näinä päivinä lomalistoihin merkittävä, oli päätettävä matkasta ennen täyttä varmuutta Mindyn hoitomuodosta. Keneltä tahansa tutulta ei viitsi edes kysyä, koska haluamme, että tämä hoitaja osaisi valppaasti huomata mahdolliset oireet terveysongelmista, jotka kissat niin taidokkaasti usein salaavat.

Olisimme hyvin todennäköisesti ilman Mindyä lähteneet pidemmäksikin aikaa, mutta matka typistyi nyt kymmenpäiväiseksi, joka sekin on hurjan pitkä aika Mindylle olla vieraassa tilanteessa. Vielä kun juhannus osuu siihen loppupäähän, on entistäkin hankalampaa löytää hoivaaja. Milon henkilökunta on lupautunut juhannusta lukuunottamatta käymään Mindyn luona päivittäin, mutta kurjan paljon olisi yksinäistä aikaa siinäkin. Kissakaverista olisi tietysti apua, mutta siinä on lomaakin isompi pohdinnan aihe. Tähän asti Mindy on joutunut olemaan yksin pisimmillään yhdeksän tuntia.

Hyvät kissaihmiset, oletteko luopuneet ilman kissaa matkustelusta tai onko teillä joku luottohenkilö, jonka luokse kissanne viette? Onko kokemusta kissahoitoloista?

-S

16 kommenttia:

 1. Meillä on sama ongelma. Toistaiseksi köyhänä en juuri matkaile, mutta välillä tulee tilanteita jossa pitäisi olla poissa yö tai pari. Maalle kissan onneksi voi ottaa mukaan, mutta eipä juuri muualle. Luottohoitaja olisi kyllä mukava.

  VastaaPoista
 2. Naukulan likat matkaavat aina lomille Mummolaan! Tulevat suht hyvin toimeen myös siellä majailevan Minni-kissan kanssa. Toivottavasti hyvä hoitopaikka löytyy!

  VastaaPoista
 3. sea: Onneksi edes maalle pääsette huoletta lomailemaan. Varmasti hyviä hoitajia olisi vaikka kuinka. Niitäkin lienee monia, jotka mielellään ottaisivat kissan, mutta eivät pysty oman kissan verran vastuuta ottamaan, mutta väliaikaisesti mielellään. Kun vain voisi yhdistää tarpeet jotenkin.

  Naukulan Mamma: Onnekkaita olette! Eikä ole likoillekaan niin rankkaa reissata, kun on aina sama tuttu paikka vastassa.

  VastaaPoista
 4. Meillä viedään aina Ollin vanhempien luo hoitoon. Toukokuussa lähdetään ensimmäisen kerran ikinä viikon pituiselle matkalle ja vähän huolettaa jättää kissat niin pitkäksi aikaa. Luotan kumminkin, että ne pärjäävät ihan hyvin siellä mummolassa. :)

  VastaaPoista
 5. Lähellä kotia olevaa hoitopaikkaa tai hoitajaa meillä ei ole. Voin kissat viedä esim. matkan ajaksi hoitoon vanhemmilleni tai mahd. sisarelleni, mutta matkaa tulee vähintään 200 km tai 700 km riippuen hoitopaikasta.

  Ihanteellinen ratkaisu olisi että kissat olisivat kotona, jossa hoitaja kävisi pari kertaa vuorokaudessa. Valitettavasti tällä hetkellä sellainen ei vain ole mahdollista.

  Pikaiset viikonloppureissut ovat kuitenkin hiukan hankalalampi järjestää sillä niille ei kissoja viitsi siirtää hoitopaikkaan (ylläolevat kilometrit huomioiden) eikä väliaikaishoitajaa ole lähellä. Hoitolaa ei olla vielä koskaan kokeiltu, mutta todennäköistä on että sellainenkin jossain vaiheessa on pakko testata.

  Olisi ihanteellista että kotipaikkakunnalla olisi jonkinlainen rinki joka tarpeen mukaan hoitaisi osallistujien kissoja pienten reissujen ajan. Silloin tietäisi että kissat ovat varmasti hyvässä hoidossa, samoin tietäisi, että oman kodinavainta ei jättänyt ihan kenelle tahansa.

  VastaaPoista
 6. Jutta: Varmasti jännittääkin, mutta saattaa jännittää ihmisiä enemmän kuin kissoja. :)

  L-L: Teillä on hurja matka hoitopaikkoihin! Itsekin kaipaisin tuollaista rinkiä. Täällä on vieläpä lähellä varmasti monia kissoja hoitajaa vailla, parhaimmillaan samassa talossa, mutta ei vain tunneta toisiamme.

  VastaaPoista
 7. Kollo oli kerran Ruotsin laivareissun ajan isäni luona hoidossa. Kissa oli vieraassa paikassa vuorokauden pesukoneen takana piilossa, mutta tuli sitten omia aikojaan näkyviin. Isän talo tuli kissalle ainakin tutuksi. :)

  VastaaPoista
 8. Meidän kissat ovat olleet hoidossa vanhempieni luona, viime kesänä peräti neljän viikon matkan ajan. Se on sujunut hyvin, aina tietysti pientä jännitystä on ilmassa; muistavatko olla tarpeeksi tarkkoja että eivät vahingossa päästä kissoja karkaamaan yms. Siinä mielessä joku "kissaihminen" olisi mukavampi hoitaja. Kerran olivat vajaan viikon niin että kotona kävi kaveri hoitamassa kerran päivässä, mutta siitä on huonompia kokemuksia kuin hoitoon viemisestä, varsinkin kun Osiris arastelee vieraita ihmisiä.

  VastaaPoista
 9. Meillä ollaan aina (= jopa kaksi kertaa) viety siskolleni, esin Cisu yksin ja sitten Toton kanssa yhdessä, molemmilla kerroilla noin viikoksi. Kuulemma ekat vuorokaudet menevät hepulissa riehuen ja välillä vaihtoehtoisesti ihmisissä ihan roikkuen, sitten alkaa rauhoittua. Osasyy taitaa olla yleisen muuttokauhistuksen lisäksi siinä, että omaan rauhaan tottuneet kissat ihmettelevät kerrostalon ääniä ja hajuja suuresti. Muille reissuille ollaan otettu Cisu ja Toto mukaan, mutta mietityttää kyllä, että minne ne laitetaan, kun kesällä tekisi mieli lähteä jonnekin pitkästä aikaa... Meillä kissat eivät ole olleet yhtään yötäkään kaksin kotona. Etenkin Cisu on aina loukkaantunut jo pitkästä työpäivästä, niin tuntuisi ikävältä jättää heidät ihan kahden yöksi.

  Mutta joo, meille muuttava kissaihminen olisi loistava ratkaisu hoitopulmaan, vaan mistä niitä saa? ;)

  VastaaPoista
 10. Mulla on viisi kissaa ja ne ovat pisimmillään olleet vähän vajaan kaksi viikkoa keskenään niin, että pikkusisko on kerran päivässä käynyt hoitamassa (ja mahdollisuuksien mukaan viettänyt muutaman tunnin niiden seurassa) kun jouduin sairaalaan. Mutta siinäkin toki auttoi varmasti se, että ovat niin tiivis lauma.

  VastaaPoista
 11. Sirpa ja Kollo: Olipa pelottavaa, mutta ei enää seuraavalla kerralla :)

  Katariina: Kissaihminen hoitajana todellakin olisi ihanteellinen, varsinkin jos kaikki ei suju odotusten mukaisesti. Ja muutenkin hellyyttä ja leikkiseuraa saa todennäköisesti enemmän silloin. Mindy varmaan pärjää kodin ulkopuolella hyvin, kun Milon luona käydessäänkin oli kuin kotonaan ja omi Milon kiipeilypuun nukkumispaikan. :)

  Jenni: Voin vain kuvitella, Toto ja Cisu kun ovat muutenkin varsin eläväisiä. Toivottavasti tekin pääsette kesällä reissuun ja Toto ja Cisu arvoiseensa seuraan sen ajaksi!

  Soffi: Todennäköisesti meilläkin päädytään tuollaiseen ratkaisuun, hoitaja vain vaihtuu välillä. Mutta on kyllä aika eri asia jättää viisi kissaa keskenään verrattuna yhteen.

  VastaaPoista
 12. Meillä on käynyt Hemskatin Tanja hoitamassa (http://hemskatti.com/), jos ei tutut pääse.

  Todella hyvä ja luotettava hoitaja, mutta uusi palvelualue on aika rajattu; onneksi me vanhoina asiakkaina voimme edelleen tarvittaessa pyytää häntä meille. :)

  VastaaPoista
 13. Paavo ja Harmi: Hemskatti onkin ihan uusi tuttavuus. Pitää laittaa korvan taakse, jos vaikka alue joskus taas laajenee tai joku tuttu tarvitsee. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 14. Hei Mindy ja muut lukijat!
  Minulla on siitä onnellinen asema, että emäntäni vanhemmat asuvat tuossa noin 8km:n päässä ja tämä "isoisäni" tulee meitä örkkejä hoitamaan ihan meille. Tosin nyt tästä eteenpäin mekin voisimme mennä heillekin hoitoon, sillä ikävä sanoa, mutta heidän vanha karhukoiraherra jouduttiin lopettamaan reilu viikko sitten. Sillä kun oli kaikkea vanhuuden vaivaa ja poika alkoi jo kärsiä niistä.

  Olen kerran jo vieraillut näiden "isovanhempieni" luona, se oli ihan kivaa. Reippaasti menin kotona siihen kuljetusboxiin ja tutustuin heidän kotiinsa, jokaiseen nurkkaan, kyllä niitä riittikin tutkittavaksi! Kotiinlähtiessä en olisikaan enää niin mielelläni mennyt boxiin, vaan tein "katti Karviset" eli joka tassu oli levällään boxin laidoilla estääkseni minun vangitsemiseni... "Mummini" nauroi, etten taidakaan haluta vielä lähteä kotiin... Kuulemma pääsen uudelleen kyläilemään joku pv.

  Sinun pitäisi löytää joku eläkeläistäti tai -setä, joka olisi kissarakas ja haluaisi edes hetken saada hoitaa kissoja, jos omia ei halua ottaa. Se olisi ihan molemmin puolin kiva asia, kissat saisivat kotihoitoa ja joku vanhempi ihminen saisi olla tärkeä joillekin toisille! Rohkeasti Mindyn kanssa ulos käymään pihamaalle, jos näkisitte vaikka naapureita, jotka ihastuisivat Mindyyn, olisiko siellä sopivaa hoitajaa, kun hetken tutustuisi...

  Hoitopaikat ovat tietääkseni tosi kalliita enkä itsekään kovin niihin haluaisi eläimiäni laittaa, onneksi meillä tosiaankin on tällä hetkellä näin onnellinen ja turvattu olo, että hoito löytyy läheltä ja ihan eläimille tutuista ihmisistä.

  Tsemppiä hoitoasioihin ja mukavaa reissun suunnittelua! Loman jälkeen on ihana taas päästä niitä turreja rapsuttamaan! Nm. olimme itse jokunen viikko sitten viikon reissussa...

  VastaaPoista
 15. Juuei, kissat ei matkaile, enkä minäkään. Joskus max pari päivää saatan olla poissa, jos joku yst. sielu läheltä käy moikkaamassa kissoja pari kertaa päivässä. Toisaalta, kun asun Helsingissä, paljon riittää uusia paikkoja "matkailtavaksi" päiväseltään vaikka joka viikko. Olen käynyt Vuosaaressakin vasta kaksi kertaa, 14 vuodessa!

  VastaaPoista
 16. Mandy: Sinullapa järjestyy kätevästi kyläilyt! Jotenkin tuntuu, että meilläpäin ulkoilevaa kissaa lähinnä karsastetaan, eikä muuten ole meidän alueella paljoa eläkeläisiäkään. Mutta pitääkin muistaa näyttää erityisen suloiselta ulkoillessa, jotta tarjokkaita ilmestyisi.

  Zepa: Kissallehan tuo lähimatkailu olisi tietysti paras mahdollinen, mutta ei niin millään malttaisi luopua kaukaisemmista kohteista. Ja totta on, että Helsingistäkin löytyy uutta nähtävää vaikka kuinka paljon. Itsekin olen ottanut tavaksi kesäisin käydä kiertelemässä uusilla alueilla (jostain syystä juuri Vuosaari on ollut pari kertaa kohteena).

  VastaaPoista