maanantai 6. kesäkuuta 2011

Mindyn kesähuone


Jo elokuussa tuli selväksi, että parveke on Mindyn valtakuntaa kesäisin. Meillä onkin parvekkeen ovi auki vuorokauden ympäri lähes koko kesän, säästä riippuen. Laitoin jo syksyllä Mindylle tuolin päälle tuon punaisen tyynyn, jotta Mindy ylettää katselemaan lasin läpi. Paikka ei Mindyä kiinnostanut, näkeehän parvekkeen päädystä pienen ristikon läpi. Suunnilleen kuukausi sitten siitä tuli yhtä suosittu nukkumapaikka kuin eteisen matosta. Auringon siirtyessä kohdalle Mindy siirtyy varjoon. Mindy ei harrasta aurinkoläikkäystä vaan pikemminkin välttelee aurinkoa.

Toisin kuin kuvassa, yleensä Mindy makaa tyynyllä ja katsoo ulos olohuoneen ikkunan heijastuksen kautta. Ei siitä juuri muuta näe kuin satunnaisia lokkeja ja muita lintuja sitäkin harvemmin. Vasta viime viikkoina Mindy on alkanut enemmän katsoa suoraan lasin läpi sisäpihalle.

Tänään Mindy vasta innostuikin, kun se äkkäsi kimalaisen tai vastaavan. Ennen kuin ehdin edes reagoida, Mindy oli ahdistanut pörriäisen nurkkaan. Kaappasin kissan sisälle, kunnes sain häirikön ulos. Mindy miukui levottomana ja olisi kovasti halunnut päästä jahtaamaan ötökkää. Mindy ehti ilmeisesti saada kimalaiselta köniin, kun se niin kovasti hieroi kuonoaan. Mitään turvotusta ei tullut ja Mindy jatkoi virkeänä kimalaisen etsintää, joten ei siinä ainakaan pahasti käynyt. Mutta nyt meillä on kyypakkaus kaiken varalta.

***
Lopuksi aivan muuta: Käynnissä on kysely kissojen virtsaamiseen liittyvien oireiden ja sairauksien esiintyvydestä. Käykäähän täyttämässä lomake täällä, vaikka kissalla ei olisi ollut mitään virtsaamiseen liittyviä oireita. Täytyy antaa erityiskiitos selkeälle ja helposti vastattavalle kyselylle, koska tuntuu olevan melkein enemmän sääntö kuin poikkeus, että kyselyt alkavat jossain vaiheessa ärsyttää huonoudellaan.

-S

3 kommenttia:

  1. Kesähuone ON hyvä! Meillä se on selkeästi Helmin valtakuntaa.

    VastaaPoista
  2. Juu, on hienoa kun pitkän talven jälkeen reviiri laajenee, vaikka pääsee siellä talvellakin käymään. Mustalla ja Harmaalla on sitten koko koti myös kimalaisten metsästysmaata? ;)

    VastaaPoista