maanantai 23. tammikuuta 2012

Vakuutukselle käyttöä


Juuri, kun ehdin oikein erikseen toivoa, ettei tuoreelle vakuutukselle tule tarvetta, Mindy päätyi akuuttipotilaaksi. Aamulla Mindy maukui erityisen surkeasti ja kovaa ja oksennus näytti olevan tulossa ja tulihan se. Vähän ajan päästä melkein tuli toinen. Oksennus siis oli pelkkää mahanestettä. Mindy oli muutenkin poikkeuksellisen vaisu, vaikka juostiinkin perinteinen postipakettinaru-lenkki ympäri sohvaa ja ylös puuhun.

Arttu pystyi kotona tarkkailemaan tilannetta ja iltapäivällä Mindy oli selvästi kipeä. Saimme mennä täyteen varattuna päivänä odottelemaan omaa vuoroamme. Kaksi tuntia siellä lääkärillä (oma lähilääkäri, ei kissaspesialisti tällä kertaa) meni, vaikka ei jouduttu erityisen paljon normaalia enemmän odottamaan. Mindy pissasi juuri, kun se nostettiin kopasta vaa'alle, siispä taas saatiin ihan uudenlainen alusta. Painoa oli  3,2 kiloa mutta se on kuulemma juuri hyvä Mindyn kokoiselle, vaikka se kovin hoikalta vaikuttaakin (3,3 kg siis ollut edelliskerroilla).


Ihan ensimmäiseksi Mindy taas nesteytettiin ja seuraavaksi otettiin verikoe. Huolestuttavinta oli, kun Mindy ei pannut kovasti vastaan, kuten yleensä. Vaikka pääsihän siinä pari sähähdystä ja hampaita väläyteltiin. Toisella nesteytyskerralla tuli kunnon murinaakin. Röntgenissäkin käytiin - siispä tässä Mindyn sisäistä kauneutta.


Verikokeissa ei näkynyt poikkeavuuksia, lähinnä syömättömyydestä ja juomattomuudesta johtuvaa pientä heittoa, jota nesteytys sitten korjasi. Aiemminhan meidät kehotettiin testaamaan vuodenvaihteessa uudestaan vielä kreatiniini, joka oli juuri yli viitearvojen. Nyt sekin oli jo paljon parempi. Eikä röntgenissä näkynyt mitään poikkeavaa.

Verta riitti sen verran, että vielä testataan pelottavat FIV ja FelV ja haima-arvo fPli (se olisi kyllä saanut jäädä pois, kun on oireisiin nähden niin epätodennäköinen). En ole täällä maininnut, mutta Mindyllä on muutaman viikon ajan ollut ajoittain kirkasta verta ulosteessa. Omatoimisen diagnosoinnin jäljiltä olin ajatellut, että se on ohimenevää. Mindyllä on usein tumma ja kova kakka, ja sekin voi veren ilmaantumista kuulemma aiheuttaa.

Mindy sai antibioottipistoksen ja jatkamme kotona vanhalla tutulla Synuloxilla (jota Mindy ei takuulla syö yhtä innokkaasti kuin Livia). Lisäksi kaoliini-pektiini -oraalimikstuuraa ja Primperania, jota meiltä vanhastaan jo löytyykin. Madotus kehotettiin tekemään jälleen myös, kun ulostenäytteet giardiaa varten on kerätty. Ruoaksi Hills a/d:ta vapaaehtoisesti tai ruiskulla - veikkaan jälkimmäistä. Sitä pitäisikin tässä antaa. Ollaan odotettu, että pahin olo ja väsymys menisi ohi, ettei inhottava olo yhdisty ruokaan.

Vähän aikaa sitten pääsi taas surkea maukuna, jota seurasi oksennus. Se olikin Mindyn elämän ensimmäinen karvapallo. Voiko kaikki tämä pahoinvointi olla yhdestä vaivaisesta karvatukoksesta peräisin? Se ei kylläkään selitä verta ulosteessa. Ja vaisu Mindy on vieläkin, mutta ihmekös tuollaisen kokemuksen jälkeen iso nestepussi niskassa - tosin se on jo valahtanut mahaan roikkumaan.

-S

13 kommenttia:

 1. Voi Mindy pikkuinen! Pikaista paranemista. Voi kun vaiva selviäisi ja saataisiin hoidettua pian. Onneksi tyttö on kumminkin hyvässä painossa ja kaunis sekä sisältä että ulkoa :-)

  VastaaPoista
 2. Voi Mindyä :( Pikaista paranemista toivotaan täältäkin, oli vaiva mikä hyvänsä!

  VastaaPoista
 3. (Onni onnettomuudessa se teidän vakuutus.) Toivotaan että pikkuinen tulee kuntoon! Parempaa vointia!

  VastaaPoista
 4. Voi harmin paikka. Kunpa Mindy tervehtyisi nyt pian!

  VastaaPoista
 5. No jopas :-( Tosi ikävää, mutta ei taas voi täältä kaukaa muuta kuin toivoa parasta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille sympatiasta! Mindy ei tullut yhtään parempaan kuntoon yön jälkeen. Ruoka on vastenmielistä eikä leikkimiseenkään ole puhtia, vaikka vähän näkyy innostusta. Lääkkeenantoakaan Mindy ei jaksanut erityisemmin vastustaa (vaikka huijasikin nielaisseensa sohvalta löytyneet pillerit). Mindy ei ole koskaan ollut yhtä huonossa kunnossa, vaikka vielä toissapäivänä se oli ihan normaali.

  VastaaPoista
 7. Voi Mindy-kulta! Mandy-siskolta kovasti terkkuja ja jaksamisia! Onneksi luonasi on rakastavat ihmiset, jotka hellivät ja ovat luonasi! Läheisyyskin on paranemisen kannalta hyväksi, siihen parit silitykset ja hellät pusut. Kertokaa heti kuulumisia, kun muutoksia (toivottavasti parempaan) tulee! Varmasti me kaikki olemme sinusta pikku kullan-nupusta kovin huolissamme ja odotamme hyviä uutisia!

  VastaaPoista
 8. Onpa ikäviä uutisia! Me toivomme Mindylle pikaista paranemista ja kaikkea hyvää. Toivottavasti olo kohenee yhtä nopeasti kuin heikkenikin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos jälleen! Mindy on saanut enemmän silityksiä ja rapsutuksia kuin haluaisi. Viime päivinä on ollut niin huono olo, että silitystäkin pitää väistää. Tiistaina ojensin broilerinfilettä ja Mindy hieroi siihen ja käteeni kaulaansa - silloin vielä rapsut kelpasivat.

  VastaaPoista