keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Huoli

Meidän ihana rakkaista rakkain Mindy viettää tänään koko päivän tarkkailussa. Mindyn tila vain huononi lääkärikäynnin jälkeen. Ei toivoakaan, että se olisi itse syönyt  - ainakaan erikoisruokaa. Lääkkeistä alkoi suu vaahdota ja ennen pitkää vaahtoinen kuola alkoi valua jo, kun Mindy huomasi joutuvansa hoitotoimenpiteisiin. Mindy reagoi jokseenkin yhtä inhoten ruokaan, veteen ja lääkkeisiin. Pahoinvointi ei hellittänyt Primperanista huolimatta. Eilisestä asti Mindy on vain kyyhöttänyt paikallaan. Iltapäivällä kuitenkin ehti vielä käydä lämmittelemässä läppärin päällä.

Saimme luvan lähteä tulemaan lääkäriin heti kahdeksalta aamulla. Mindy avuliaasti antoi siellä kakkanäytteen tutkimuspöydälle - kun oli kerran pyydetty! Hyvä, että edes sinne. Kuumetta oli 39 astetta. Murinan säestämänä Mindy pääsi jälleen nesteytykseen.

Nyt Mindylle yritetään varjoainekuvausta, mutta hoitajalla oli epäily, ettei se oikein onnistuisi, koska Mindy on niin äksy. Sillä näkisi, onko ruokatorvessa jumissa jotain. Yksi vaihtoehto on avata maha, mutta sillä konstilla sitten juuri ruokatorvea ei pysty tarkistamaan. Kuume kuitenkin hämää henkilökuntaa, koska se ei sovi tukosepäilyyn. Röntgenin yhteydessä puhuttiin, että varjoainekuvauksella voidaan vielä katsoa tarkemmin, jos Mindy olisi syönyt jotain kangasta. Se on äärimmäisen epätodennäköistä - todennäköisemmin sisällä olisi pussinsulkija, jollaisia Mindy onnistuu nappaamaan useinkin leikkeihinsä. Vaikkei Mindy niitä erityisemmin jyystä.

Nyt vain odottelen seuraavaa puhelua ja yritän jotenkin selviytyä työpäivästä.

-S

15 kommenttia:

 1. Voi kunpa Mindyllä olisi kaikki hyvin ja paranisi pian! Vähän kyllä ihmetyttää tuo kuume, ei kai minkään tukoksen pitäisi sellaista aiheuttaa?

  Jotenkin sitä aina kauheasti huolehtii ja jännittää näiden muidenkin pikkuisten puolesta. <3

  VastaaPoista
 2. Voi pikkuista Mindyä, toivotaan pikaista paranemista ja voimia kotiväelle!

  VastaaPoista
 3. Nyt tarvii paljon peukkua. Meiltä tule kahelta kissalta ja yheltä ihmiseltä. Mindylle hyvää hoitoa ja paranemista! Lohdullista kuitenkin että on jo lääkärissä, sä et itse voi tehdä nyt mitään parempaa miukun hyväksi.

  VastaaPoista
 4. Arvostamme suuresti teitä, jotka tsemppaatte toivotte parasta. Kiitos kaunis! <3

  Sain sähköpostiini FIV ja FeLV -tulokset, negatiivisia molemmat. Se on tietysti iso helpotus.

  Mindy rauhoitettiin varjoainekuvausta varten (yritettiin ensin ilman rauhoitusta) ja loppusuoralla lääkäri soitti, ettei ollut löytynyt mitään. Tuntuvat olevan yhtä ihmeissään kuin mekin. Saamme hakea Mindyn kotiin seitsemän aikaan illalla ja jatkamme samoilla lääkkeillä.

  Tietysti, jos lääkitseminen ja ruokkiminen on edelleen yhtä mahdotonta, pitää taas nesteyttää. Onni on se, että lääkäriin on kävellen kymmenen minuutin matka. Tällä kertaa lääkäreinäkään ei ollut niin noviiseja kuin silmäoireilun aikana, joten oma tuttu paikka tuntuu mukavalta.

  VastaaPoista
 5. Paljon parantavia rapsutusterveisiä pienelle potilaalle! Onneksi lääkäri on noin lähellä - vaikka toivottavasti sinne ei pidä enää mennä.

  VastaaPoista
 6. Voi pikkuista! Tsemppiä pienelle potilaalle, ja voimia kotisairaanhoitajille. Onneksi apu on kuitenkin lähellä.

  VastaaPoista
 7. Voi Mindyä! :( Toivottavasti paranee pian!

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä, tsemppiä ja paljon paranemisen toivotuksia! Mindy ♥

  VastaaPoista
 9. Kyllä nyt tulee jo tippa silmään täälläkin päässä! Kamala, kun ei yhtään tiedä mikä Mindyä vaivaa! Kunpa Mindy kokisi ihmeparantumisen ja kaikki olisi jo takana päin ja iloinen kisu taas leikkimässä!

  Voisiko olla joku tulhedus sitten? Varmastikin on katsottu tulehdusarvot. Se tulee ensimmäisenä kuumeesta mieleen. Onneksi nyt on hyvät osaavat lääkärit apuna! Peukkuja pystyssä täällä yhden kissan, yhden koiran ja neljän ihmisen edestä!

  Pusuja ja haleja pienelle potilaalle! Muistakaa hoitaa myös itseänne, jotta jaksatte itsekin paremmin ja olette valmiina, kun Mindy taas haluaa leikkiä kanssanne!

  VastaaPoista
 10. Voi Mindy-kulta <3 Voimia hoitajistolle ja pikkupotilaalle, jotta jaksaa selvitä siitä, mihin ikinä onkaan sairastunut.

  VastaaPoista
 11. Tässä tulee mieleen että minun edesmenneellä Leevillä oli aikanaan ohutsuolentulehdus. Perusterve tuolloin 5v kisu alkoi kanssa oirehtia okesentamalla ja ensimmäisellä ell-käynnillä ei verikokeissa näkynyt selittävää, vähän nousua maksa- ja munuaisarvoissa mutta ne oli enemmänkin seurausta kuivuudesta ja ruuan imeytymättömyydestä. En kyllä muista että kuumetta olisi ollut ja oli virkeämpi kuin Mindy. Tulehdusarvot ei ollu tuolloin koholla. Kun oksentelu jatkui Primperanista huolimatta oli tukosepäily niin vahva että Leevi avattiin mutta kun tukosta ei ollut otettiin koepaloja. Hoidoksi sitten saatiin Tylosin-kuuri, taisi kestää 3 vkoa. Toki tukihoitona oli Primperan, Pectbalans ja a/d ja tietty kipulääkettä kun oli se avaus. Leevi toipui ennalleen mutta täysin varmaa syytä tulehdukseen ei ollut. Koepalatulokset viittasivat (ruoka-aine)allergiaan, joka vasta paljon myöhemmin puhkesi iholle. Vatsallaan Leevi ei oireillut enää tapauksen jälkeen. Toki Mindyllä voi olla jotain muutakin kun Synuloxhan on myös suolioireisiin mutta teki mieli tämä tänne kertoa. Peukut pystyssä ja kädet ristissä voimia lähettäen Laura, Sohvi ja James.

  VastaaPoista
 12. Hui! Paljon paljon paljon tsemppiä Mindylle! Toivottavasti sairastumisen syy selviää pian, jotta voitte täysin keskittyä paranemiseen.

  VastaaPoista
 13. Sain viimein kirjoitettua uusimmat ja paljon paremmat kuulumiset. Valitettavasti tosiaan ei ole vieläkään tietoa, mikä tämän aiheutti. Niinpä Meein kommenttiin viitaten, on vähän hankala varmistaa paraneminen. Mutta nyt on paljon enemmän toivoa. Eilen oikeasti pelkäsin, etten välttämättä edes saisi Mindyä lääkäristä takaisin. :/

  Pusuja ja puskuja ja haleja kaikille ja erityisesti Mandy-siskolle perheineen (älä vaan ota siskosta mallia!). Sekä tietysti Lauralle, Sohville ja Jamesille kiitos kokemuksien jakamisesta! Kuulostaa aika hurjalta tuokin.

  VastaaPoista