sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Voihan vilkkuluomet!

Heti, kun toista kissaa oli lääkärille näytetty ja uusi resepti haettu, niin toinenkin alkoi oireilla. Mindyllä on perjantai-illasta asti olleet vilkkuluomet koko ajan enemmän tai vähemmän näkyvillä. Eilen lauantaina soitin lääkärille, joka tuurilla sattui olemaan auki. Koska molemmissa silmissä on sama ongelma, tila tuskin on kissojen painiottelun seuraus. Mindy ei myöskään siristele silmiä eikä sillä ole ripulia ja vettäkin se on nyt juonut normaalia paremmin (tuskin siis silmien kuivumisesta kyse) - näitä lääkäristä kysyttiin. Kasvohermojakin epäiltiin. Mitään reaktiota ei ainakaan kasvoja painelemalla tullut. Käyttäytyminen on aivan normaalia, mistä syystä päivystävälle ei lähdetty eikä kehotettu. Näyttäisi olevan lääkärikeikka huomenna tai tiistaina edessä. Onko muilla ollut vastaavaa?

-S

Edit: Tänne ilmeisesti päädytään googlen kautta vilkkuluomiasioilla, joten laitan tähän, miten vilkkuluomien kanssa kävi. Mindyllä siis oli kolme kuukautta vilkkuluomet esillä. Sitten toiseen silmään tuli hurjan näköinen tulehdus, jota hoidettiin silmätipoilla. Tulehdus tarttui hoitokissaan, joka vietiin myös lääkärille. Molemmille määrättin Synulox-antibioottikuuri silmätippojen lisäksi. Toisen silmän tultua paremmaksi, tulehdus siirtyi toiseen silmään. Uudella lääkärikeikalla kissoihin erikoistuneessa paikassa testattiin herpes, calici, mykoplasma ja klamydia - testeistä negatiiviset. Lopulta antibiootin ja toisenmerkkisen silmätippakuurin, ehkä ajankin kanssa Mindyn vilkkuluomet lähtivät näkyvistä. Lisää voi kysyä sähköpostilla.

7 kommenttia:

 1. Tultiin kattomaan keitä te ootte. Terve vaan!

  Vilkkuluomista ei kyllä tiedetä mitään.

  VastaaPoista
 2. Mandyllä näkyy hyvin vähän vilkkuluomia normaalisti. Puoliunisena tietty silmät voi olla vähän miten sattuu. En ainakaan minä osaa ottaa kantaa, kun tuosta ei ole kokemusta eikä mitään eläinlääketieteellistä koulutustakaan. Toivon mukaan ei mitään vakavaa, mutta seurailkaa tilannetta ja mieluummin tietysti vaikka varmuudeksi lekuriin... Terkkuja "Mänskä"-siskolta "Minskylle"!

  VastaaPoista
 3. Jos ne on näkyvillä parikin päivää, on hyvä lähtee vetskulle. Mielestäni vilkkuluomien näkyminen non aina jonkin "toisenlaisen olon" merkki, olkoon vaikka pikkuflunssa tai mitä.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä kuin Zepa. Yleensä oire jostain, vaikkapa "vain" stressistäkin.

  VastaaPoista
 5. Huomisillaksi on nyt aika lääkärille. Eilisilta meni googlaillessa ja näkyvissä olevat vilkkuluomet oli tietty oire kaikesta mahdollisesta liiasta vedosta FIP:iin ja toisaalta monelle oli lääkäri sanonut, että ne nyt vain on sellaiset. Tosin niillä tapauksilla ei varmaan näkynyt niin paljon kuin Mindyllä.

  Mindyllä on toki pienestä pitäen näkyneet vilkkuluomet herätessä tai muuten vain väsyneenä, mutta nyt ne on esillä enemmän kuin koskaan ja aivan jatkuvasti, myös silloin kun silmät on apposen auki. Auttaisi enemmän arvailussa, jos olisi pienikin vihje johonkin suuntaan eli joku toinenkin oire. Eihän lääkärikään tuosta noin vain voi syytä varmuudella keksiä, niin siksikin on hyvä keräillä muiden kokemuksia. Hyvä kuitenkin, ettei teillä ole ollut omakohtaista kokemusta :)

  -S

  VastaaPoista
 6. Meille sanoivat lääkäristä, että olisi kyse madoista ym. sisäloisista. Kannattaa kokeilla jos hoituisi madotuksella.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista FantX. Mindyä käytettiin useammallakin lääkärillä kissaklinikkaa myöten ja Mindyltä testattiin yksi jos toinenkin sairaus, kuten tuossa lisäyksessä lukee. Loiset oli luonnollisesti suljettu pois heti ensimmäisenä. Joku influenssaan liittyvä ilmiö se vilkkuluomien näkyminen varmaan oli.

  VastaaPoista