perjantai 1. heinäkuuta 2011

Mijau eli terveisiä Länsi-Balkanilta!

Länsi-Balkanin kiertueella tuli lähes joka paikassa kissoja kadulla vastaan. Toisaalta kissojen näkeminen oli pientä korvausta Mindyn poissaololle, toisaalta kaduilla kulkevien kissojen näkeminen ei yleensä ole hyvä asia. Monet kohtaamistamme kissoista oli kuitenkin varsin hyvinvoivia ja osa selvästi kotikissoja.

Belgradista se alkoi.
Belgradissa seurasimme myös kaksi päivää aiemmin uimaan oppineen koiran vesileikkejä Tonavassa.

Sarajevon tunnelimuseon alueella leikki niin pieni pentu, että ensivilkaisulta luulin sitä oravaksi.


Video meni vähän uuden kameran zoomi-kikkailuksi, mutta siinä teille sekä mustia kissoja että näkymää Sarajevon vanhasta kaupungista. Jostain syystä juuri moskeijoiden liepeillä viihtyi kissoja.

Mostarin kissa halusi vipeltää turistikojujen läpi yhtä nopeasti kuin mekin

Dubrovnikin vanhassa kaupungissa näimme tiikerikissan täydellisine raitoineen ja smaragdisilmineen. Sillä oli oma koti kuten monella muullakin. Ulkona elo on varsin turvallista autottomalla alueella muurien sisällä. Tämä valkoinen kissa sen sijaan näytti hyvin huonokuntoiselta.

Raidallinen kaunokainen Dubrovnikille tyypillisen kasvin edessä oli portsarina alhaalla olevalle puutarhalle, joka vilisi kissoja (ei kuitenkaan läheskään tämän kissapuutarhan verran). Kaikki olivat täysin kesyjä ja niillä oli ruoka-astia ulkona.

Tämä pentu oli pienin kissapuutarhassa. Ja mikä hassu rääkynä-ääni suusta pääsi!

Koločepin saarella Dubrovnikin lähistöllä asuva kissa löydettiin tutkimasta venettä.

Montenegron kissat olivat pääsääntöisesti huonompikuntoisia kuin aiemmissa paikoissa. Tämän Kotorissa nukkuvan kissan vierellä oli pari muutakin pörrökasaa.

Montenegron Budvassa oli myös surkea näky vastassa.

Budvassa oli myös tämä hassunassu.

Mitä tulee matkaan noin yleisesti, Sarajevo oli meidän selvä suosikki. Sarajevo Funky Tours järjesti meille upean Sarajevon piiritys -aiheisen kierroksen, jossa olimme ainoat osanottajat eli saimme aivan rauhassa tutkia raunioita sodan lapsena kokeneen oppaamme kanssa. Bosnia ja Herzegovina oli myös maana todella kaunis ja joet olivat monin paikoin mielettömiä turkoosina hohtavia.

-S

4 kommenttia:

 1. Hienon värisiä kissoja! :)

  Sääli, että osa kissoista on niin huonokuntoisia. :(

  VastaaPoista
 2. Ihanan paljon kissakuvia, suloisia! Tuollaiset surkekuntoiset katukissat on kyllä surullinen näky :( Itsekkin kun olin Kreikassa pari kesää sitten, niin sielläkin kaduilla vilisi kissaa jos toista. Teki melkein mieli ottaa taskuun pari pientä pentua, johon törmäsi siellä.

  VastaaPoista
 3. On teillä kyllä ollut aikamoinen zoomi itsellännekin kun onnistuitte nuo mustat kissat tuolta katolta bongaamaan! Surku tulee noita toisia...

  VastaaPoista
 4. Minäkin kuvaan aina kissoja reissuilla! :)

  VastaaPoista