perjantai 8. heinäkuuta 2011

Ulos heti nyt!

Tulimme illalla peräkkäin kotiin ja kummankin kohdalla Mindy käppäili ulos rappuun aivan kuin tekisi niin aina. Vaan eipä tee. Mistä lie yhtäkkinen kiinnostus rappua kohti heräsi?

Alkoi vimmattu oven repiminen ja miukuminen.

 Jotenkin se avautuminen taitaa liittyä tähän.

Mindy ei täysin luota induktiiviseen päättelyyn: vaikka ovi olisi tähän mennessä aina auennut toisesta reunasta, voi se tällä kertaa aueta myös saranapuolelta.

Mindy alkoi vaikuttaa siltä, että se voisi jopa rohkeasti kulkea pihalla. Niinpä laitettiin kissa valjaisiin ja lähdettiin takaisin ulos.

Mistähän aloittaisi?

Mindy oli ihan eri kissa kuin se arkajalka, jonka kanssa viimeksi ulkoiltiin. Aluksi Mindy istui rauhallisesti Artun sylissä, mikä on hyvin epätyypillistä käytöstä. Kun reitti oli mietitty, alkoi vipellys pitkin ja poikin kukkaistutukselta toiselle. Olisihan niihin pusikoihin ollut kiva mennä syvemmällekin, mutta hihna piti laidalla. Ei Mindyä edes tarvinnut paljon puskista pois kiskoa, kun se kipitti reunoja pitkin reipasta vauhtia. Myös sisälle Mindy seurasi meitä omin jaloin kaikessa rauhassa.

Tämä oli vasta harjoitusta huomista varten, jolloin vastassa on aimo annos luontoa - kunhan ratikka-metro-bussimatka on kärvistelty läpi.

-S

6 kommenttia:

 1. Älykäs kisu. En ole koskaan kuullut, että ne ymmärtäisivät saranoiden liittyvän asiaan : )

  VastaaPoista
 2. Kyllä Mindy tietää! Toivottavasti tämän päivän reissu sujuu hyvin!

  VastaaPoista
 3. Mindyn otsikkokuva on vaan edelleen niin ihana <3 "Peto sängyssä", tosiaan!

  VastaaPoista
 4. Hienoa että siskokin on päässyt sinuiksi ulkoilun kanssa, siitä se lähtee!

  Mandykin tajuaa tuon oven kahvan merkityksen. Tosin nämä omat ihmiset ovat alkaneet niin inhottaviksi, että pitävät nykyään aina (omakotitalossakin) ulko-ovet lukossa! Ennen sai ovet olla päivisin "ei-lukossa", mutta Mandyn kiinnostuksen ja hienojen kahvoihin hyppyjen jälkeen on käytäntöä jouduttu muuttamaan...

  Mandy on nyt oppinut jo vaanimaan ulko-oven aukaisua, kun joku on koiran kanssa ulkona. Siinä se katti raukka on ihan ovenkarmissa kiinni ja odottaa tilaisuuttaan karata. Koiran astuessa sisälle, kissa yrittää päästä koiran tassujen välistä ulos. Mandyn epäonneksi ihmiset ovat torpanneet jalallaan tilaisuuden lyttyyn...

  Jokailtaiseksi muodostunut uloshaluamis -miukuminen on jo puoli-maukumista, eli ääni on hieman voimistunut. Mandyhän ei juurikaan mau'u ja kehräyskin on juuri ja juuri vaimeana kuuluvaa, lähinnä vain kädellä voi tuntea moottorin surinan. Kehrääkö Mindy kovasti?

  Miten meni teidän retki???

  VastaaPoista
 5. Mayo: Mindy on fiksu kissa, ei sulje vaihtoehtoja automaattisesti pois :)

  Naukulan Mamma: Ihan hyvin meni, siitä lisää tuonnempana.

  Zepa: Siksipä sitä ei voi vaihtaa, vaikka kissa olisi jo ihan eri näköinen. Tuskin saadaan aikuisesta Mindystä ikinä vastaavaa kuvaa.

  VastaaPoista
 6. Katsos, Mandykin on ehtinyt täällä käydä. Mandy on ihan omaa luokkaansa ovien avaamisessa Mindyyn verrattuna. Kyllä saa olla ihminen tarkkana torppaamassa ovella. Mindy on saanut suht rauhassa mennä rappukäytävään, kun ei sieltä ulos asti noin vain pääse. Portaita alas mennessäkin tulee yksi raskas suljettu ovi, josta harvoin kulkee ihmisiä. Vaikuttaa myös hyvin epätodennäköiseltä, että Mindy astelisi hissiin jonkun vieraan ihmisen perässä.

  Mindy on ilmeisesti selvästi Mandyä äänekkäämpi. Kehrääminenkin on lähes aina ihan selvästi kuuluvaa ja kyllähän sitä monta kertaa päivässä kuulee.

  Reissu oli aika jännittävä Mindylle, mutta päällisin puolin meni hyvin. Siitä tulee tietysti vielä oma kirjoituksensa. :)

  VastaaPoista