sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Pompputiikeri ja kaverimietintöjäKuinka ihastunut voikaan olla pussinsulkijaan! Mindy päästää joskus todella hienot kurinaluritukset, kun tuon pienen esineen ottaa esiin. Mikään muu asia ei saa Mindyä pomppimaan samalla lailla pitkin seiniä. Täytyy myös opetella silmänkääntötemppuja, jotta saa lelun turvaan odottamaan seuraavaa leikkituokiota.

--

Muistatteko Bettyn? Betty on nykyään Victoria ja jo melkein vuoden vanha kaunotar. Tuoreiden kuulumisten mukaan ruokahalu on edelleen melkoinen, mutta onneksi vatsavaivat ovat poistuneet. Energiaa piisaa entiseen malliin. Olisi ihana nähdä Mindy taas uinumassa lähekkäin kissakaverin kanssa. Täytyy kuitenkin muistaa, miten huonoon jamaan Mindy päätyi Bettynkin kanssa, vaikka aluksi näytti hyvältä. Tässä on muutenkin tulossa stressitilanteita Mindylle ja vasta vähän aikaa on ollut normaalia terveellistä eloa, joten ei nyt lähikuukausina ainakaan  ole tulossa hoitolaista - ellei sitten Jonnan ja Joannen kaltaisia viikonloppuvieraita.

En osaa kuvitella, että yrittäisin Mindylle kaveria löytää muuten kuin hoitotoiminnan kautta. Mindy on sen verran valikoiva ja näköjään stressistä herkästi sairastuva, että täytyy olla mahdollisuus päästää tulokas muualle, jos Mindyn kanssa ei kemiat pelaa. Onneksi Mindy viihtyy ihmisseurassakin ja on opettanut halunsa ja tarpeensa aika hyvin, vaikka aina ei kyllä ymmärrä, mitä se milloinkin vaatii - ja tiukasti muuten vaatiikin tarvittaessa. Töihin ei lähdetä ennen postipakettinarujuoksutusta, peittoleikkiä ja parvekevisiittejä - ja samalla ovenavauksella pitää käydä haistelemassa rappuakin. Ennen leikkejä on vielä silittelytuokio sängyssä, koska Mindy harvoin nousee sängystä ensimmäisenä. Viikonloppu on senkin takia ihana, että nämä kaikki voi tehdä pitkään ja hartaasti ja monta muuta leikkiä päälle. Mindyllä tuntuu vähitellen lisääntyvän aikaa vievät aamurutiinit - juuri siinä voisi kissakaveri helpottaa, jos vain löytyisi yhteinen sävel ja päivärytmi.

-S

9 kommenttia:

 1. Loistavia, taiturimaisia hyppyjä :)

  Tiedän, kissakaveri olisi kiva, mutta mutta... Helmi näytti mielipiteensä jo.

  VastaaPoista
 2. Pompputiikeri hyvinkin:) Upeita loikkia!

  (Täällä on orastavaa kissakuumetta, mutta olen vakaasti päättänyt, että Myrsky saa olla ainoa huollettava!)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia saalistusloikkia! Hyvä Mindy!

  Kaverikissa-asiat ovat monimutkaisia. Mukava kuulla myös Bettyn kuulumisia! Toivottavasti Mindykin pysyy nyt terveenä stressitilanteista huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Naukulan Mamma: Mindykin on vakuuttunut, että voi loikata minne vain. :)
  Harmi, kun ei aina mene kissakaveruudet suunnitelmien mukaan. :( Mindyllä olisi ehkä vielä mahdollisuus, nuori kun on. On alkanut olla riittämätön olo Mindyn kanssa, kun se vaatii yhä enemmän leikitystä ja virikkeitä. Ja jos ei ole vaatimassa, pelkään sen tylsistyvän. :)

  Myrsky: Hyvä sitten, että on vakaa päätös. ;) Itseäni ei varsinaisesti auta, kun seuraan Rekku Rescuen sivuja ja tietysti tarkistan uudet kotia etsivät.

  ella: Itseäkin ilahdutti kovasti, että hoitokotia muistettiin vielä uusin iloisin kuulumisin.

  VastaaPoista
 5. Kissakaverin etsiminen on vaikeaa, kun kissa ei osaa sanallisesti esittää toiveitaan ja mielipiteitään. Hyvän kissakaverin löytyminen voi auttaa ihmistäkin, koska itse ainakin olen välillä todella laiska kissanleikittäjä eikä Harmi kyllä meidän ihmisten kanssa edes leiki, mutta Paavon kanssa kyllä.

  Ehkä tuon sijaiskotitoiminnan myötä joskus löytyy sopiva kaveri, kun nyt ainakin jo tiedätte miten Mindy reagoi, jos toinen kissa ei ole sopivaa seuraa. :)

  VastaaPoista
 6. Heidi: Laiskaksi tässä itsensä tuntee. Tarkoitus oli ihan oikeasti harrastaa jotain aktivointia, pienten juttujen opettamista. Mutta se vaatii ihan liikaa määrätietoisuutta. Mindy vaikuttaa siltä, että se nauttisi uusien juttujen opettelusta - ja nykyään namiraksukin kelpaa (aiemmin oli vaikea keksiä motivaattori).
  Aika jännä tuo, ettei Harmi leiki ihmisten kanssa. Kieltämättä nautin tästä, kun Mindyltä saa jakamattoman huomion. :)

  VastaaPoista
 7. Minua kaduttaa, etten ottanut heti samaan aikaan Minnin kanssa toista pentua (Reccu Rescue/HESY). Jos olisivat pienestä pitäen kasvaneet ja telmineet yhdessä olisi kaveruus varmaan kehittynyt helpommin. Nyt se on meillä myöhäistä (onhan kokeiltu) ja pakko myöntää, että Minnin leikittäminen ym. huomion vaatiminen on joskus hieman rasittavaa, niin rakas kuin onkin.

  VastaaPoista
 8. Onhan se, kun ei koko ajan voi olla leikittämässä. Parhaillaan Mindy maukuu ovella. On se rapussakin saanut olla tänään jo kolmesti ja vaikka mitä ollaan leikitty, mutta kun mikään ei riitä. Meillä oli selvää, että ainakin alkuun vain yksi kissa ja edelleen epäilyttää, onko toiseenkin rahkeita. Mutta olen sitten saanut kuulla, miten Mindy ja Manu olivat kuin paita ja peppu. Oliko oikein riistää Mindy sisarustensa seurasta? Mandy tosin oli siinä vaiheessa vielä liian ujo näiden leikkeihin.

  VastaaPoista
 9. Minä en tehnyt sitä mitä yli kolme vuotta sitten olisi pitänyt tehdä, joten paras tietysti jättää jossittelu sikseen..

  Mindyllä on vielä mahdollisuus saada kaveri jostain hoitokissasta, se olisi tietysti hienoa. Mutta jos kissa haluaa elää ainokaisena lellikkinä toki palvelusväki siihen sopeutuu..

  VastaaPoista