keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Testiostoksilla


PetsGo lähestyi meitä yhteistyökuviomielessä. Ihan heti en tarttunut tarjoukseen, kun en ensivilkaisulla löytänyt Mindylle mitään tarpeellista. Mutta eihän sen Mindylle tarvitsisikaan olla, kunhan nyt kuitenkin itse kauppaan tutustuu.

Olennaisin syy sille, miksi Mindylle ei tuntunut mitään löytyvän, on rajoittunut ruokavalio. Ei ole mitenkään ihme, ettei juuri Mindyn tarvitsemaa Hill's z/d:tä löydy. Sanoisin silti, että valikoima on aika suppea muutenkin. Onneksi kuitenkin laatuun on panostettu, eikä tarjolla ole surkeaa viljahöttöä.

Ruokien selaaminen on aika raskasta. Vasta melkoisen klikkailun jälkeen huomasin, että ruuista on tarjolla eri pakkauskokoja, lista näyttää vain sen pienimmän. Tuotteet saa listattuna myös hinnan mukaan, mutta eivät summat silti kasva loogisesti. Olennainen kilohintatieto puuttuu tuotteista kokonaan eli listajärjestys ei voi siihenkään perustua. Kilohintaa ainakin itse katson aina, jos ruokia vertailen keskenään.

Käyttämäämme paakkuuntumatonta pellettiäkään ei ole vaihtoehdoissa, mutta hyvä, että esim. Ökoplus on valikoimassa. PeeWee-vessaa muuten saa todella harvoista paikoista, vaikka se onkin ihan huippusysteemi. Ensimmäinen nettiostos Mindylle oli nimenomaan pellettivessa, eli sitä soisi olevan tarjolla useammassakin paikassa.*vink, vink*

Mitä muihin tuotteisiin tulee, niitä ei tule oikein katseltuakaan, jos niitä saa helpommin sieltä, mistä ruoankin hankkii (ellei sitten ole tuollaista erikoisvessan kaltaista tuotetta, jonka ehdottomasti haluaa eikä muualta löydä). Isommilla yrityksillä on isommat valikoimat, tarkemmat tuotekuvaukset, käyttäjäkuvat ja arviot -  mieluustihan sellaisesta ostaa, kun saa tarkemman kuvan siitä, mitä on hankkimassa. Jos mitään lelua erikoisempaa olisin tilannut, olisin kääntynyt googlen puoleen PetsGo:n tuotekuvauksien ja -kuvien minimalistisuuden vuoksi. Mindyn märkäruokakokeiluissakin olennaisia ovat kuvat ruoasta, että osaan jättää heti vaihtoehdoista pois lihakimpaleista koostuvat ruoat, koska niihin Mindy ei ainakaan koske.


Mitä tuli ostettua? Applawsin penturuokaa, jolla on monet hoitolaiset ruokittu. Mindylläkin pentuna oli samaa, mutta se maistui raksuista vähiten. Nyt hankittu ruokasäkki menee Rekku Rescue ry:n hoivissa oleville pennuille, jahka selvitän, miten sen näppärimmin jollekin hoitajalle toimitan. Mindylle tuli testiksi Applawsin jelly-pussukka, jossa ei ole epäilyttäviä lihakuutioita. Mukana tuli vielä yllärinä herkkutikku, joka sisällysluettelon epämääräisten ilmaisujen perusteella kuulostaa enemmän roskaruokaosastolta, ja jää siksi antamatta Mindylle.

Kiitosta annamme kierrätyspahvilaatikosta, joka oli askarreltu tiiviin kokoiseksi. Mindyn näkökulmasta postipakettinarun puute on iso miinus.

Postimaksuttomuus yli 19 €:n tilauksista on myös hyvä, samoin ripeät ilmoitukset paketin ja laskun saapumisesta. (Maksuvaihtoehtoja on useita, mutta nyt jäi lahjakortin vuoksi loppusumma olemattomaksi, mikä johti laskuvaihtoehtoon.) Kassavaihe aiheuttaa vieläkin jonkinlaista vainoharhaisuutta. Siihen vahvistusvaiheeseen kun oli sähköpostinsa kirjoittanut, niin jostain ilmaantuivat koko nimeni, osoitteeni ja puhelinnumeroni. En vieläkään tiedä, mistä Klarna ne nappasi. Näppärää, mutta häiritsevää.


Lopputulema on, että ainakaan nykyisellä valikoimalla meistä ei tule asiakkaita. Kävelymatkan päässäkin on eläinkauppa tarvittaessa ja ulkomaiset nettikaupat jyräävät suuruudellaan. Kotimaisen nettikaupan pitäisi pystyä tarjoamaan jotain erityistä tai edes sympaattisuutta pärjätäkseen näiden kilpailijoiden rinnalla. Vauhti-Raksu voisi olla esimerkki sellaisesta, Saksasta ei pakastettuja siansydämiä paljon postitella.


-S

11 kommenttia:

 1. Mutta Mindy on _supersöpö_, ahhh <3!

  VastaaPoista
 2. Vauhtii-Raksun kanssa on kyllä niin helppo ja kiva asioida, tänäänkin soittivat huomisesta toimituksesta ja "varoittivat" lopuksi liikkeellä olevan kesäapparin, kun Päivi on lomalla. Appari siis hoitaa hommat ihan yhtä hyvin, mutta kun mulle tuo paketin vieras ihminen niin en saa säikähtää ;D

  Mindy on kyllä niin söpösenä keimailijana tossa alakuvassa ettei ole tottakaaan<3

  VastaaPoista
 3. Ei pakettinarua? Törkeetä! Me ainaskii dissataan sitä firmaa, jollla ei oo pakettinaruja..

  VastaaPoista
 4. Nopea toimitus on aina plussaa -mutta pakettinarun puute miinusta.

  VastaaPoista
 5. Mindy tietää mitä tahtoo! Söpöys tuo viestin perille.

  VastaaPoista
 6. Mindy söpöilee ♥

  Eikös z/d ole eläinlääkärillä myytävää ruokaa? Zooplus sitä taitaa myydä, mutta "täkäläiset" eläinkaupat ei taida saada sitä valikoimiinsa vaikka haluaisivatkin. Friedellekin sitä kokeiltiin eliminaatiodieettiruuaksi, mutta tuli yöööök... Ei oikein toiminut, onneksi siinä oli se makutakuu, sai palauttaa avaamattomat purkit ja sai rahat takaisin!

  VastaaPoista
 7. kissatkertovat: hih, onhan se :)

  Taru: Kuulostaa hyvältä! En ole itse testannut, vaikka esimerkiksi laitoinkin.

  Me Like: Aloittelijan virheitä :)

  Myrsky ja Minna: Naru olisi ollut kivempi yllätyslahja kuin snägäritikku

  Mamma N: Vielä kun ihmisensä aina ymmärtäisi, mitä tahtoo söpöstelyllään

  friedenvaltakunta: En ole ajatellutkaan, että z/d:tä ei edes saisi myydä - etenkin, kun Zooplussasta sitä aina tilataan. Enkä sen puoleen ole sitä kaivannut eläinkauppoihin, kun se ei ihan tavallinen ruoka ole. Felinasta ja joistain Yliopiston apteekeista sitä vaihtoehtoisesti saisi ainakin. Oma vakilääkäri myy vain Royal Caninia. Etenkin kun posti on lähellä, Zooplus on helppo valinta hankintapaikaksi. Joskus tuntuu, että Mindyltäkin tulee ne raksut korvista ulos. Sittenpä ollaankin pulassa, kun tulee stoppi.

  VastaaPoista
 8. Ei pakettinarua? Meilläkin taitaisivat kissat vastustaa kyseistä firmaa :D Tuo kierrätyspahvilaatikko sen sijaan kuulostaa ihmisten korvaan erittäin hyvälle.

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti PetsGo kehittää toimintaansa näiden kritiikkien perusteella eikä vain hae näkyvyyttä. Varsinkin pakettinarun suhteen! :D

  Vauhtiraksu on muuten minunkin suosikki! Hyvän palvelun ja konseptin lisäksi jonakin vuonna joulun alla kissat sai joululahjaksi pussin kuivattua peurankeuhkoa, joskus taisi tulla pieni lahjakortti jne.

  VastaaPoista
 10. Mirene: Onneksi luonto tuottaa ruohoa jahdattavaksi, kun ei ole narua.

  Heidi: Niinpä, kyllähän tässä google-indeksit kohoaa, vaikka kuinka kritisoisi. Hukkaan heitetty tilaisuus joka tapauksessa, jos ei asiakkaita kuuntele.
  Vauhti-Raksu kuulostaa entistäkin paremmalta!

  VastaaPoista
 11. PetsGo tarjosi myös meille kuukausi sitten mahdollisuutta testata tuotteitaan. Sivuja selaillessani en löytänyt mitään järkevää tilattavaa, joten jätin väliin. Toivottavasti kehittävät toimintaansa.

  VastaaPoista