perjantai 11. heinäkuuta 2014

Maisemanvaihdos


Tein viime viikolla ex tempore -reissun Vilnaan laivalla ja bussilla. Menomatkalla Tallinnassa nyrjäytin nilkkani sen verran pahasti, että yöllä päivystyksessä lääkäri määräsi kylmän ja kohon lisäksi lepoa muutamaksi päiväksi. Niinpä ensimmäisen päivän vietin Vilnan kiertelyn sijaan paikallisen ystäväni kotona. Seuranani oli onneksi husky ja lauma kissoja. Kissoja oli ainakin kuusi omaa ja kaksi hoitopentua.


Tämä on rohkein tapaus, joka uskalsi kulkea koko aidatulla pihalla ja pihan lähialueillakin. Muut pysytttelivät sisällä tai kulkivat talon seinämillä. Liettuassa kissat saavat kulkea vapaasti tiheäänkin asutuilla seuduilla. Se yhdistettynä hurjiin ajonopeuksiin ja katuvalojen puutteeseen hirvitti, kun kissoja livisti auton tieltä harva se päivä.


Niin kaunis ja seurallinen! Pihalla möyrimisestä sotkuun mennyt turkki oli ajeltu eläinlääkärillä.


Tätä ylvästä kissuutta harvoin näki muualla kuin yhdessä ja samassa paikassa. Lauman vanhimman paikka sen sijaan oli sopivasti takan edessä.


Kylpyhuoneessa majaansa pitivät nämä noin kuukauden ikäiset pennut, jotka olivat väliaikaisesti hoidossa. Ensireaktio oli yleensä hienoinen sähinä, mutta kolmantena päivänä sain jo ujomman kiehnäämään ja kehräämään jalkoihini. Rahapuu lähti sittemmin hoitohuoneesta, koska siinä oli hädin tuskin lehtiä jäljellä kiipeilyjen seurauksena.

Oma kissalauma on kertynyt niinkin suureksi, koska näin vain käy joillekin kodittomien kissojen hoitajille. Oli ilo kuulla, miten jo nuo pienimmät on testattu joidenkin sairauksien varalta ja nähdä, että ne saavat laadukasta ruokaa. Kissojen luovutusiästä meillä oli aiemmin puhetta ja siinä on vielä petrattavaa. Tässä lisää liettualaisia kodinetsijöitä.


Tämä se vasta erikoinen tapaus olikin. Kissa on käsittääkseni joutunut eroon emostaan heti syntymästään ja karun alun seurauksena vierastaa kovasti ihmisiä. Näin siis kunnes se havaitsee ihmisen sängyllä makaamassa. Sitten alkaa ihan mahdoton kiehnäys ja kieppuminen ja kasvojen nuoleminen. Olin hyvin yllättynyt tästä etenkin, kun kissa ei aiemmin halunnut päästää lähellekään. Kuulemma koko show'n tarkoitus on saada ruokaa sänkyyn (sängyn vieressä on jo liian kaukana).

---
Samaan aikaan toisaalla:Mindy oli tutussa hoitopaikassaan ja vietti jälleen suurimman osan ajastaan kiipeilypuun pussukassa. Pientä jännitystä kuitenkin oli ilmassa, koska Mindy ei nukkunut rentona lötköpötkönä kuten kotonaan. Neljän päivän poissaolon jälkeen koti vastaanotettiin jälleen riemunmiukaisuin.-S

15 kommenttia:

 1. Olipas veikeä tämä valkoinen, jolla oli turkki ajeltu! Aika viehättävä. Ja komean näköinen tämä arkailija, joka tykkäsi sängyssä makaavista ihmisistä. Mutta aika jännä miten se vierastaa ihmisiä, jos on syntymästään joutunut emostaan eroon. Luulisi silloin ihmisten hoitaneen sitä, vai miten se muuten olisi selvinnyt? Silloinhan siitä olisi nimenomaan pitänyt tulla todella kesy. Vai oliko sittemmin joku tehnyt sille muuta kamaluutta, josta sitten se arkailu?

  Niin tai näin, hienoja kissoja. Ja husky myös! Mukava reissu sinulla varmasti oli, vaikka nilkka olisi tietysti saanut pysyä ehjänä sekin!

  VastaaPoista
 2. Samaa epäloogisuutta mietin itsekin, ei tullut tarkemmin kysyttyä. Kissan kaksi persoonaa olivat joka tapauksessa hyvin erilaiset riippuen siitä, makasiko ihminen sängyllä vai ei. :D Muiden kissojen kanssa se ainakin tuli ihan hyvin toimeen.

  Onneksi oli auto käytössä, niin pääsi näkemään Vilnaa ympäröiviäkin maisemia vähällä jalkarasituksella. Kissat totisesti pelastivat sen päivän, kun oli jumissa talossa kaupungin laidalla.

  VastaaPoista
 3. Ihana kissakoti. Pitivät sinulle varmasti hyvää seuraa :-)

  VastaaPoista
 4. Riemumiukaisu ♥
  Kylläpä kissoja on niin monenlaisia, ja sekin niissä kiehtoo. Hassu tuo tapaus, joka tulee sängyssä makaavan ihmisen kimppuun :-D On siinä oma logiikkansa! Ihanat nuo pitkäkarvaiset ♥

  VastaaPoista
 5. Sinulla on varmasti ollut ikimuistoinen reissu! Kun on ollut tuollaista seuraakin. Toivottavasti jalka on parantunut hyvin.

  VastaaPoista
 6. Ikävä jalkavamma. Toivottavasti on jo kunnossa. "Trimmattu" kissa on vähän erikoinen, mutta ymmärrän sen, jos siihen oli syynsä : )

  VastaaPoista
 7. Loma kissalauman kanssa! Kelpaisi! No, ilman sitä nilkkavammaa tietysti... parempi... :) Mindylle kovasti terveisiä ja kehuja hienosta käytöksestä hoitopaikassa.

  VastaaPoista
 8. Hauska tuo kissa, jonka turkki on ajeltu :) Ja hui, tuo ulkona oleilu tuollaisella seudulla todellakin kuulostaa hurjalle!

  VastaaPoista
 9. Sydän alkoi heti läpättämään tuon raidallisen erikoisen tapauksen kohdalla ♥

  VastaaPoista
 10. Tuo valkoinen jellona on kyllä mainion näköinen. Ja mitkä silmät ♡.♡!

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti jalka on jo parempi!

  Ja noi miukulaiset, miten voikaan kissat olla vaan niin ihania?

  VastaaPoista
 12. Suloisia kaikki tyynni! Valkoisen trimmaus oli erityisen hauska, häntä erityisesti :)

  VastaaPoista
 13. Pepsi + Max: Oikein hyviä seuralaisia emännän ollessa töissä.

  Saila: Persoonallisuudet ♥

  Mamma N: Reissu tuli tarpeeseen ja nukkuminen vähintään kissan kanssa on ihan omaa luokkaansa verrattuna kalseaan hostellihuoneeseen.

  Mayo: Mindynkin iloksi jalalla pystyy jo liikkumaan aika hyvin pystyy leikkimäänkin taas. :)

  Zepa: Kissakahvilat ovat niin passé, kissamajoituksia kaivataan.

  Mirene: Tupsuhäntäkissa tuli heti autolle vastaan, oli hauska tervetulotoivotus. :)

  Myrsky ja Minna: Hänellä oli raitojen ohella näyttävät tabby-kuviot kyljissä

  kissatkertovat: Lumoavat kyllä, muutaman kerran sai räpsiä ennen kuin sain kuvattua

  Taru: Jalka on ainakin pyöräilyyn kelpaava, sillä pääsee jo pitkälle. Niin ne vain kissat ovat ihania valtionrajoista riippumatta. :P

  Me Like: Tykästyin myös kovasti, varsinkin kun oli muutenkin viehättävä kisu.

  VastaaPoista
 14. Ihania mirrejä! Onneksi sulla oli vaihtoehto Vilnan kiertelyyn, ettei tarvinnut jääd hotellihuoneeseen makaamaan! Varmasti ihan mielenkiintoinen ja erilainen reissue!?

  Onneksi Mindykin on suht' rela hoitopaikassaan, vaikkei 100% löhöäkään. Molemmilla siis omanlaisensa lomat!

  VastaaPoista
 15. Hilppasen myöhään vastaamassa, kun ei tässä kuumuudesa oikein pysty konetta käyttämään. Vilnaa voin lämpimästi suositella ilman kissaseuraakin, kaunis kaupunki ja hienoja nähtävyyksiä lähimaastossakin. Mindykin varmasti viihtyi omalla lomallaan, kun se puu vain on niin ihana.

  VastaaPoista