perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kissan sulamispiste


Kesäkuinen kissamittari venyi tähän malliin. Nyt kissamittari on enimmäkseen sängyn alla ja saapuu parvekkeen viileimpään nurkkaan vasta illan viiletessä.


On ihan ymmärrettävää, että on puhti pois varsinkin, kun turkkitamineissa viettää aikansa 35 asteen lämpötilassa. Suotavaa kuitenkin olisi, ettei vallan lopettaisi juomista. Vettä on tarjolla kolmessa eri paikassa, kolmessa erilaisessa astiassa, mikä on näillä neliömetreillä aika hyvin. Vesi kuitenkin "nautitaan" muutaman millin annoksina ruiskusta - silloin, kun sijainti ei sattumoisin ole siellä sängyn alla.

Märkäruokaa pitäisi lisätä, mutta kun se menee pilalle tässä lämpötilassa. Mindyhän ei muutenkaan kuin maistele märkäruokia, tai lähinnä niiden hyytelöä, jos sellaista on - ja sekin tuntien seisottamisen jälkeen. Onneksi on seiti ja sydän.

Olihan meillä myös yritys paeta tuskaisen kuumaa ja tunkkaista koti-ilmastoa. Se kesti sellaiset kolmisen minuuttia. Piha oli aivan liian pelottava illan hiljaisuudessakin. Kummasti valjaita pitää joka kesä löysätä, vaikkei tuo syö paljon mitään.


-S

11 kommenttia:

 1. No voi pientä! Vaikka pitääkin valjaita suurentaa ;-)
  Märkäruoka alkaa tosiaan nyt haista mädältä lähes samalla hetkellä kun sen saa kippoon :-D

  VastaaPoista
 2. Vai niin pitkäksi oli lämpömittari teillä valahtanut! Meillä on kyllä samantyyppistä aika ilta-aikaan.

  Mutta Mindy, pitää juoda! Joutuu muuten eläinlääkärille! Ei se ruiskuhomma niin kivaa ole...

  VastaaPoista
 3. Tykkäiskö Mindy sade- tai pihakaivovedestä? En tiedä oisko sun mahdollista saada niitä, mutta siksi kerron, kun mun omat kissat ei alussa suostuneet juomaan ollenkaan kaupungin vesijohtovettä - keräsin sankoon sadevettä ja työkaveritkin toi :-). Samoin pihakaivon vesi kelpasi. Nyt käy jo vesijohtovesi, mutta sekin vaihtelee välillä, pitääkö olla monipäiväistä vai juuri kuppiin laitettua.
  Mindy-pieni, kuuntele emäntää ja juo riittävästi, se on hyvä juttu!
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
 4. Pirjon kommentista tuli mieleen sukkamehuvesi, muistattehan? Harmaan lempparia. Vosiko se upota?

  VastaaPoista
 5. Vaikkei juomattomuus mikä naurunpaikka ole niin silti muo vähän kikatuttaa vastaukset :D Tarjolle siis sukkamehua, sadevettä tai pihakaivovettä tuoreena tai seisoneena..ja kaiken lisäksi me kaikki näitä harjoituksia tehdään, että saataisiin katit juomaan !

  On ne ihania <3

  VastaaPoista
 6. Turkki päällä näille helteillä -ei ole helppo yhtälö. Aikalailla vaakatasossa meilläkin helle otetaan vastaan. Toivotaan että pian viilenee!

  VastaaPoista
 7. Saila: Mun oma pieni mussu on aika suuri - tuottaa vaikeuksia nimitysten kanssa :)

  friedenvaltakunta: Lääkettä tai vettä, suunnilleen yhtä kamalaa, kun tulee ruiskusta.

  kissatkertovat: Sadevesi vaatisi näin kantakaupunkilaisessa kerrostalossa jonkinlaisia kommervenkkejä, jotta sitä saisi talteen. Ei ole tosin satanutkaan viikkoihin varmaan. Hienoa, että teillä sujuu ja oikein muutkin valjastettu vedenhankintaan!

  Zepa: Pitihän sitä kokeilla, mutta sitten kävi niin hassusti, että sukkahousut imivät veden ja sylkäisivät lätäköksi lattialle, kirjahyllyn alle sopivasti myös. Eikä Mindyä voisi vähempää kiinnostaa.

  Taru: Kaikenlaiseen sitä taipuu noiden kissuuksien vuoksi. Nyt on vielä neljäntenä salaattikulho, jossa lilluu käpy.

  Myrsky ja Minna: Vaikka tämä on omasta mielestä parempi kuin talven tilanne, jolloin kotona vain tutisi vilusta, tässä alkaa jo toivoa jonkinlaista viilenemistä.

  VastaaPoista
 8. Voi Mindy. Koita jaksaa! kohta tulee ukkosia ja ilma viilenee. Ainakin hetkeksi :) Näin instassa kuvan kissasta, joka nuoli jotain lohimehujääpuikkoa. Siistin näköinen. Tykkäisitkös sellaisesta?

  VastaaPoista
 9. En ole juuri nähnyt kissan meilläkään juovan, mutta hyvinhän tuo näkyy voivan.
  Kissamittari on kyllä aika pitkä : )

  VastaaPoista
 10. Mindy ♥ Entä lempilelu isoon astiaan uimaan?

  VastaaPoista
 11. Me Like: Lohimehujääpuikko, ohhoh. Ei taitaisi kylläkään Mindylle maistua. Otin seitin jäisenä esille, eikä sitä voinut maistaa ennen kuin oli täysin sulanut.

  Mayo: Lohduttaudutaan sillä, että kissa on aavikolta kotoisin eikä hikoile.

  Mamma N: Isoon vesiastiaan tuli tänään ruohoa. Ja ruohosta tuli parit puklut. Vettä vältellään edelleen tehokkaasti.

  VastaaPoista