torstai 31. toukokuuta 2012

Ihana aamu


Mindy on ollut niin haltioitunut uudestaan löytämästään kiipeilypuun pesästä, ettei ole malttanut nukkua missään muualla - paitsi kirjahyllyn päällä, kun pitää päästä pitkin pituuttaan. Samalla, kun olen iloinnut Mindyn innostuksesta, olen kaivannut unikaveriani. Tänä aamuna havahduin siihen, kun varpaani koskettivat Mindyn tassuja. Varsinaisen herätyksen jälkeen Mindy tuli höristen nuuhkimaan naamaa ja aloitti perusteellisen kampauksen ja niska-hartiahieronnan, josta siis olen myös yli parin viikon ajan jäänyt paitsi. Kun hoito oli tehty, Mindy palasi jalkopäähän, kuten tapana on ollut. Itse seurasin perässä ja painoin kasvoni Mindyn mahakarvoihin ja kiersin käden kissan ympärille. Onneksi Mindy ei ihan loputtomiin halua olla kainaloisena, niin pääsin kohtuulliseen aikaan sängystä ylös.


Muiden aamujen tapaan ohjelmaan kuului kilkuttimen (onkilelu, jossa on katkeamaisillaan olevan narun päässä kulkunen) perässä juokseminen sängyllä ja sieltä puuhun. Rapsuttelin leukaansa vuoropuolin tarjoavaa Mindyä pyykkitelineen päällä, kun Mindy äkkäsi toisen kissan. Häntä meni pörrölle, kun Mindy kohtasi tämän myös pörröhäntäisen kissan. Mutta aika säyseä kissa se toinenkin oli, joten uteliaisuus voitti pelon. Mindy katsoi minua ja katsoi minua peilin kautta, katsoi peilistä heiluvaa hännänpäätään ja katsoi omaa häntäänsä. Mitä kummaa? Mindy venytti kaulaansa ja liikutteli päätään ja katsettaan ja siellä ne pysyivät, ystävykset, aivan kuten mekin pysyimme.


Peili on ollut muutosta asti lattialla paremman paikan puutteessa. Mindy on monesti astellut peilin eteen katsomaan itseään ja ympäristöään peilin kautta, mutta vasta nyt Mindylle alkoi valjeta jotain ja sitäkös oli hauska seurata.

-S

12 kommenttia:

 1. On muuten outoa nukkua ilman kissaa! Sitä heräilee yöllä ja ihmettelee, kun paino jalkojen päältä puuttuu.

  Mitähän meidän tyypit sanoisi peilistä? Voisivat ihmetellä, miksi meillä on vieraita kissoja ;)

  VastaaPoista
 2. Myös mä vietän nykyään kissapuutteisia öitä. Musta meni nukkumaan linnansa alatasantelle heti kun linna valmistui, eikä oo tarvinnut sen jälkeen mua yöseuraksi. Herra Harmaasta en edes tiedä missä se nukkuu yöt... jossain täällä varmaan kuitenkin... Aamulla ne kumpikin tespsuttaa mun petiin katsomaan joko aamiaiskädet herää.

  VastaaPoista
 3. Täälläkin oltiin unikaveria vailla melkein parisen viikkoa. Onneksi tilanne on nyt normalisoitunut, ja sänkyyn tullaan viimeistään aamuneljältä kun kissa kotiutuu sisälle yövuorosta.

  Ihanan veikeät kuvat pienestä raitapaitaisesta peilin edessä keimailijasta♥

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana kuvaus aamupuuhista yhdessä kissan kanssa <3
  ja niin söpönen Mindy siellä peilissä!

  VastaaPoista
 5. Ihana aamu. Kissatta on niin ikävää nukkua. Jos kissa kehrää vieressä, siihen herää onnellisena, vaikka havahtuisi keskellä yötäkin. Samaa ei voi sanoa esim. ihmisen kuorsaukseen heräämisestä... :D

  VastaaPoista
 6. Henna, Friede ja Figo: Ai teillä on oikein paino. Kääntymiset on sitten tehtävä rauhallisesti. Jos on irrotettavissa oleva isompi peili, suosittelen pitämään pari viikkoa lattialla - seuraukset voivat olla huvittavia.

  Zepa: Harmillista :/ Onneksi edes aamulla on innokkaita tervehtijöitä. Mindy puolestaan voi nukkua vaikka kuinka pitkälle, jos itsekin nukun.

  Myrsky: Hyvä, että edes aamuyöksi malttaa tulla viekkuun. Mindyllä on ollut tosi hauskoja ilmeitä peilin edessä, enemmän nyt kuin aiemmin pikkupeilistä katsoessaan.

  Saila: Mikä onni, että oli mahdollisuus jäädä seuraamaan peilailuakin, vaikka aika myöhään ehdin töihin. Oli tosi mukavan tunnelmallinen aamu.

  ella: Kas kummaa, kun toinen hörisevä ääni on jotenkin suloisempi kuin toinen. :)

  VastaaPoista
 7. Miten nätti tyttö siellä peilissä keikisteleekään:)
  Pentuna Minni kyttäsi pörhistellen eteisen pitkän peilin kissaa, ettei se vaan tule ulos sieltä, mutta nyt neiti peilailee itseään tyytyväisenä kiipeilypuun tasolta näkyvässä peilissä. Varsinkin mamman rapsuttelua on kiva seurata sieltä:)

  VastaaPoista
 8. Minni: Mikäs siinä on kaunista neitoa peilistä katsoessa. Mindykin valpastuu varsinkin silloin, kun itsekin tulen kuvaan.

  VastaaPoista
 9. Peilissä asuu kaunotar! Ja peilin edessä myös. Helmikin ihaili itseänsä taannoisen remontin aikana kun peili oli lattialla :)

  VastaaPoista
 10. Meillä taitaa tätä menoa jopa jäädä peili lattialle. Tuon peilin seurauksena muutkin peilit ja heijastavat pinnat ovat alkaneet kiinnostaa entistä enemmän. Tosin lintujen tiirailuun Mindy on käyttänyt ikkunaheijastuksia aiemminkin.

  VastaaPoista
 11. Yks mun kissoista nukkuu joka yl mun kanssa lusikassa. :) Ja toinen aamulla on riemuissaan kun kello soi, niin tulee päälle pomppimaan, tassuttelemaan ja nuolemaan. Kolmas nukkuu mun kanssa vaan päiväunia. :) Kissakainaloiset on ihan parasta, onneks mulla on liukuva työaika, muutoin saattaisin olla useinkin myöhässä töistä...

  VastaaPoista
 12. Hanna Maya: Onnekas olet! Tuon yhden yön jälkeen Mindyn on taas nukkunut ties missä muualla paitsi sängyssä. Vähän saa torkkua vieressä, mutta mieluummin just ja just käden ulottumattomissa.

  VastaaPoista