lauantai 19. toukokuuta 2012

22 + 11 kysymystä

Olemme saaneet kysymyksiä kerrakseen, kiitos haastajille! Näihin vastaaminen oli tällä kertaa tapa rentoutua, kun on päivän huhkinut muuttolaatikoiden kanssa. Poikkeuksellisesti Mindy saa pitää tauon vastailusta.

Sijaiskodin Myrsky:

1. Mikä on jokapäiväinen ilonaiheesi? Ei tuohon voi muuta vastata kuin Mindy.
2. Mikä on lempipaikkasi kotona? Sellaista ei oikein ole, viihtyvyyttä lisää Mindyn läsnäolo.
3. Mikä on lajisi? Homo sapiens tästä tuli ensimmäisenä mieleen.
4. Kissa vai koira? Kissa! 
5. Mikä on viimeksi lukemasi kirja, ja kenelle sitä voisit suositella? Jos nyt vastaan viimeisimmän kirjan, jonka sekä muistan että voin suositella: Daniel Clowesin Wilson. Olen viime aikoina lukenut paljon sarjakuvaromaaneja, niihin kun keskittymiskykyni ja kärsivällisyyteni sentään riittää.
6. Mikä on viimeisin hankintasi? Pari uutta käsipyyhettä
7. Omistatko ajokortin tai metsästyskortin? Vai molemmat? En kumpaakaan
8. Minkä taidon haluaisit oppia? Ystävystymisen ja esim. kitaran soittamisen. Soitto-opettelua ei yhtään auta, että kitara hajosi helteen takia toissakesänä.
9. Paras tapa rentoutua? Samoilu vieraassa ympäristössä, bussissa istuminen tai ohjelman katselu riippuen tarpeesta.
10. Mikä ruoka maistuu aina? Aina maistuisi leipä ja pasta, mutta juuri niistä selvimmistä herkuista tuli kiellettyjä muutama vuosi sitten :( Gluteenittomat versiot eivät todellakaan maistu samalla lailla.
11. Mitä sinulta puuttuu? Optimismi

Anni ja Täplätytöt:

1. Missä synnyit? Kättärillä Helsingissä
2. Kevät, kesä, syksy vai talvi? miksi? Syksy, jolloin on värikästä ja vielä lämmintä, mutta raikasta. Se on myös uuden alun aika, esimerkiksi harrastuksille.
3. Mitä harrastat? En koe harrastavani mitään, mutta käyn kerran viikossa tanssillisessa jumpassa, kesäisin puistojumpissa, ja meneehän kissablogeihin aikaa. Rekkuilu on nyt valitettavasti jäänyt vähemmälle.
4. Missä maissa olet matkustanut? Taas tämä hauska muistitesti, yritän käymisjärjestyksessä: Ruotsi, Tanska, Latvia, Italia, Vatikaani, Ranska, Englanti, Puola, Liettua, Viro, Tsekki, Hollanti (asuin puoli vuotta), Saksa, Sveitsi, Itävalta, Slovakia, Espanja (krhm...Katalonia), Serbia, Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia, Montenegro
5. Mitä kieliä osaat puhua? Valitettavasti suht sujuvasti vain englantia, ruotsia jotenkin, saksaa osaan papereiden mukaan, viittä muutakin pitäisi osata opintojen perusteella, tosin latina ei kolmen vuoden aikana ollut kovin puhepainotteista :)
6. Missä maassa asuisit, ellet Suomessa? Ruoan takia Ruotsissa (siis gluteenittoman, ei ruotsalaisen keittiön :)), muuten haluaisin asua vaikka missä, lähinnä Euroopassa, kunhan byrokratia ei ole ihan mahdotonta.
7. Katsotko tv:tä, mitä ohjelmia? Olen omistanut tv:n ainoastaan Hollannissa, mutta katson netin kautta joitakin ohjelmia. Iholla on ainut, jota olen nyt seurannut, myös hyviä dokkareita ja ajankohtaisohjelmia. Draamasarjoja en ole seurannut vuosiin, paisi Kotikatu tuli varmaan Hollannissa takaisin seurattaviin.
8. Mitä et osaa? Jos minulta kysytään, niin en mitään.
9. Lempijuomasi? Maito
10. Millaista musiikkia kuuntelet? Lähinnä radiota, varsinkin kun kaikki cd:itä ennen soittaneet rakkineet ovat rikki. Kanavista X3M, YleX ja Radio Helsinki eniten, töissä Radio Aalto, joka ei voi ärsyttää oikein ketään.
11. Mikä olet ammatiltasi? Konttorirotta, jonka pitää tietää kaikki kertomatta mitään

Anni Pitkätassu ja sea jättivät kysymykset vapaasti napattavaksi, ja ne olivat niin houkuttelevia, että otin nekin mukaan.

1. Kahvi, tee, ei kumpikaan? Jos ei kumpikaan, ahdistaako sukujuhlissa? ;) Ei kumpikaan ja sekös on ihmeellistä. Tosin teetä voin tarvittaessa juoda. Kerran kotonani asui väliaikaisesti venäläinen, joka keitti sen ainoan hyvän teen. 
2. Miten asut? Yksin, kaksin, kerrostalossa, omakotitalossa, oma, vuokra, pankin? Mindyn kanssa kaksin vuokralla kerrostalossa

3. Lempieläin, jos jätetään ne perinteiset kissat ja koirat ulkopuolelle? Jos ei isoja kissojakaan saa sanoa, sitten vaikkapa kenguru.
4. Rakkain esineesi, saa olla turhakin, joku joka on kulkenut mukana aina? Valokuva-albumit ja päiväkirjat ainakin ovat aina mukana seuraavia.
5. Omituinen/erikoinen/erilainen kiinnostuksen kohteesi? Ei tule mitään erikoista mieleen, mutta satamat kontteineen kiehtovat.
6. Paras tapa rentoutua? Siihen vastasin jo ylempänä.
7. Onko sinulla mottoa tai elämänohjetta jota pyrit noudattamaan? Mikä? (Miksi juuri se?) Taitaa olla lähinnä Twin Peaksista tuttu "The owls are not what they seem". Tarkoituksena on yrittää muistaa, että asiat ja ihmiset eivät ole aina sitä, miltä ne ensin vaikuttavat.
8. Miksi halusit isona? Toteutuiko se? Jos ei niin miten kauaksi meni? (Bonuksena käsi pystyyn kaikki ylioppilaat. Saa myös kertoa mitä kirjoitti ja ketuttiko tulokset?) Lapsena ei ollut toiveammattia, lukiosta asti olen halunnut olla jonkin sortin yhteiskuntatieteilijä, mutta se on aina jäänyt pisteestä tai useammasta kiinni pääsykokeissa (Uumajaan pääsin sosiologiaa opiskelemaan, mutta en lähtenyt). Yo-tulokset olivat ok, E:tä eniten.
9. Jos voisit syntyä uudelleen eri aikakaudelle tai maahan niin mihin ja miksi? Tunnetko ylipäätään eläväsi oikeassa ajassa/paikassa? Olen niin mukavuudenhaluinen, etten halua syntyä aikaan tai paikkaan, jossa ei ole käytettävissä hyvä suihku ja vessa. Ehkä olisin halunnut olla teini viattoman hyvinvoinnin 1980-luvulla muotihirvityksistä huolimatta.
10. Oletko matkustanut jonnekin jonne et ikinä menisi uudelleen/et suosittelisi muille? Miksi et? Puola, joka oli jotenkin tosi ahdistava ja painostava paikka (eikä vain Majdanekin takia)
11. Luetko jotain blogia joka ei millään tapaa liity omaan elämääsi? Tyyliin neuleblogi vaikka itse et osaa neuloa tai perheblogia vaikka itselläsi ei ole perhettä. Seuraan useampaa vauva/lapsiblogia, joita lukiessa voi yhtä aikaa kadehtia perheonnea ja olla tyytyväinen omaan vapauteen.

Viime keväänä oli jotenkin vaikeuksia keskittyä pääsykoekirjaan.

Nyt tuli niin paljon kysymyksiä, että en kyllä jaksa keksiä omia lisäksi.

-S

7 kommenttia:

 1. Melkoinen vastaussuma!
  Kiitos vastauksista. (Optimisimi. Se puuttuu minultakin..)

  Sinullahan oli aivan loistavaa lukuseuraa pääsykokekirjan parissa. Ihana, ihana pikkutiikeri♥

  VastaaPoista
 2. Toisen kysymyssarjan kysymys nro 8 vaatii uuden vastauksen! Me ainakin tiedämme mitä mm osaat: pitää huolta Mindystä, auttaa kodittomia kissoja, useita kieliä, kirjoittaa, matkustaa, leikittää kissaa ja vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 3. Hauska, että joku nappasi kysymykseni, yritin tehdä niistä vähän erilaisia. :) Satama kontteineen?! Onko ne kontit kauniita vai onko tässä joku syvempi merkitys? :)

  Kuva kertookin miksi meillä ei lueta ylppäreihin/pääsykokeisiin kotona. :D

  VastaaPoista
 4. Olipas paljon vastauksia! Hyviä vastauksia!

  Jopas on ollut mutkikasta lukemista ;)

  VastaaPoista
 5. Hei, kyllä kaikki osaa vaikka mitä, vaikka tuntuu, ettei osaisikaan! :)

  Minä muuten tykkään satamista, lentokentistä ja rautatieasemista, kun niissä on lähdön ja paluun tuntu!

  VastaaPoista
 6. Myrsky: Liiankin hyvää lukuseuraa ja valikoiva myös. Mindyä ei kiinnosta yhtään, jos jotain romaania lukee. Ehkä kynän mukanaolo vaikuttaa.

  Naukulan Mamma: No joo... Ja Mindy on tosi hyvä opettamaan oikeaoppista leikkimistä. Vaikuttaisi myös siltä, että Mindy on yhtä riemuissaan onnistuneesta kommunikoinnista kuin minäkin.

  sea: Eka kysymys ainakin oli ilahduttava. :) Satamista en oikein osaa sanoa. Osaltaan varmaan se, miten satamat yhdistävät eri paikkoja maailmassa toisiinsa ja tavara kulkee jotenkin uskomattoman järjestelmällisesti.

  Henna, Friede ja Figo: Hyvä yritys olla mahdollisimman monesta suunnasta katsottuna huomion keskipisteenä?

  Heidi: Sekin, paitsi nykyään lentoasemat stressaavat liikaa.

  VastaaPoista
 7. Eka kysymys sattuu omallekin kohdalle monesti. En juo tavallista kahvia (joskus voin jonkun laten juoda), enkä ennen pitänyt teestäkään. Nykyään juon kyllä teetä paljon, mutta sukujuhlissa on aina vain se perinteinen keltainen Lipton joka on minusta aivan kamalaa kuraa. Eli toisinaan ahdistaa! :D

  VastaaPoista