maanantai 19. maaliskuuta 2012

Vieraita

Mindyllä on ollut poikkeuksellisen kansainvälinen ja vierailuntäyteinen viikonvaihde. Lauantaiaamuna Mindyn kummastukseksi vessalaatikko siirtyi eteiseen ja kylpyhuoneen ovi sulkeutui. Parin tunnin päästä ulko-ovesta tuli sisään tuttu koppa, mutta vieras haju. Vieras ei ollutkaan mikä tahansa pulliainen vaan ihan virolainen kuninkaallinen, prinsessa Estelle. Tyttösellä oli jo oma koti odottamassa, mutta palveluskunta oli reissussa, joten saimme kummastella kisua yön yli.

 Rohkeus riittää vain tassunmittaan turvapaikasta

Estelle oli varsin erikoinen tapaus. Seuralliseksi ja puheliaaksi sylikissaksi sitä kuvailtiin, mutta oli kyllä arin meillä olleista kissoista (itse asiassa Mindy on tähän mennessä ollut pelokkain). Satamassa minua muistutettiin siitä, että kyseessä todella on prinsessa, joka vaatii smetanansa ruoan päälle. Seurallisuus ilmeni miukumisena silloin, kun se jätettiin yksin kylpyhuoneeseen. Estelle itki läpi yön ja vaikeni hetkeksi, kun kävin paikalla. Yleensä pentu käpertyi nurkkaan omiin oloihinsa, kun joku viimein oli suvainnut tulla seuraksi. Vasta aamuyöstä muistin, että olin hankkinut Feliwaytä. Veikkaisin, että miukuminen vähentyi ennemmin aamun kuin feromonin ansiosta.

Erikoisten maukaisujen lisäksi saimme kuulla myös kehräystä. Estelle selvästi nautti rapsutuksista, mutta hyvin pieninä annoksina. Se teki pientä edestakaista liikettä kädelle ja pois ja kiemurteli kuin ei osaisi päättää, mitä haluaa. Ja kun rapsutuksia oli tullut muutama, seuraavaksi oli vastassa kynsin varustettu läppäisy. Ei Estellellä rankan matkan jälkeen muutenkaan ollut kovin hyvä olla, koska se oli vähän nuhainen. Uskon kuitenkin, että kotiuduttuaan ja tervehdyttyään kissaprinsessa pääsee osoittamaan valloittavan luonteensa. Estellen poistuessa Mindy pääsi näkemään mystisestä miukujasta vilauksen. Kaikesta ääntelystä huolimatta Mindy oli ihan rennosti, mitä nyt välillä kävi oven takana kyttäämässä ja tönimässä kynnykseltä ovenrakoon tippunutta palloa.

 Joks ne meni?

Tänään tuli kerralla kolme outoa ihmistä, joista yksi oli tullut katsomaan Mindyä Ruotsista asti. Sellainen määrä ihmisiä jännitti vähän. Mindy hypähti ilmaan siitäkin, kun  minä vain kävelin Mindyn takana. Tosi rohkeasti Mindy kuitenkin leikki kaikkien keskellä - pussinsulkija auttoi asiaa.

-S

6 kommenttia:

 1. Kuninkaallinen vierailu! Aika huimaa. Te saitte kunnian toimia välimatkan krouvina:)

  VastaaPoista
 2. Mindyllä siis oli salakaveri? Toisaalta harmi, ettei ehtinyt tutustua kaveriin, mutta jos toinen oli nuhainen, niin parempi varmaan, ettei Mindy taas sairastu! Mindyllä kun on riittänyt ihan omasta takaa näitä ikäviä sairasteluja... Hyvä että Mindy otti asian ihan relasti!

  Aika kivan näköinen oli tuo kisukaveri! Vaikka kyllä Mindy aina kaverien turkit päihittää mennen tullen <3 <3 !!!

  Meillä on nykyään muotia aamuisin räsymattojen ruttaus! Olkkarista otetaan kunnon spurtti ruokahuoneen räsymaton alkupäähän ja maton kanssa liu'utaan toiseen päähän... Isokuono-koira katsoo vieressä, että kuinka joku jaksaakin saada moisen kissakilarin heti aamukuudelta! Ja koiruus myös vilkasee minua, että huomaanko, että se on KISSA joka meillä matot ruttaa, eikä koira, joka saa useimmiten syyt niskoilleen... Onko Mindylle tullut uusia hassuja kevätmuoti-ilmiöitä?

  VastaaPoista
 3. Myrsky: Aika hienoa tosiaan ja saadaan myös antaa ensikosketus uuteen maahan. :)

  Mandy: Aika salamyhkäistä toimintaa meillä on aina välillä. Sitten saa vain arvailla, miten olisivat tulleet toimeen.

  Mandynkin turkki on varsin mainio. ;)

  On siinä koiralla kestämistä, kun ensin toinen sotkee ja silti saa syyt niskoilleen. :p Meilläkin oli matto liikkeessä eilen: ensin Mindy metsästi lelua sen alta ja sitten, kun mattoa siirrettiin paikoilleen, Mindy käytti sitä juoksumattona. Matto meni jalkojen alta ja kissa sen kuin pysyy paikallaan kävelystä huolimatta.

  Kevätmuotia on nyt lähinnä rappuun karkailu ja kaappikiipeily. Jostain syystä parvekkeella ei tarvitse ihan jatkuvasti enää ravata, tai sitten oven availu menee niin rutiinilla, ettei sitä huomaa.

  VastaaPoista
 4. Hei! Annoin teille tunnustuksen♥ Käykää kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 5. Onpas ollut vieraita! Oikein kuninkaallisia! Ihan tosisöpö pikkutyttö tuo teidän vierailija ♥

  Se on Mindy ihan ok, että vieraiden aikana ollaan varovaisia. Tiedä mitä porukkaa kukakin on. Se sellainen vieraiden liehittely on koirien juttu ;) Sitäpaitsi ihmiset kälättää keskenään ja niistä lähtee iso ääni. Ja kaikkea muuta vaikeutta. Oo vaan tarkkana, ihmiset on omituisia! Ni.

  VastaaPoista
 6. Myrsky: Ooh, kiitos!

  Friede ja Figo: Ihmiset on kyllä omituisia. Niillä on aina ihan hassun hajuisia kenkiä ja laukkujakin mukana, ihan nenä väsyy.

  VastaaPoista