lauantai 19. helmikuuta 2011

Liitokissa

Mindy tuli meille 19.8.2010 eli puoli vuotta sitten. Siinä ajassa Mindyn paino on tuplaantunut, mutta hyppyinto on tallella. Tässä sen kunniaksi sekä syyskuussa että tänään otettuja lennokkaita kuvia.

Mindy hengästyy, kuten tuossa kuvassa, aika nopeasti huiskan perässä juostessaan ja hyppiessään, onkohan se ihan normaalia? Hengästyminen liittyy aina leikitystilanteisiin. Itsekseen voi ravata edestakaisin vaikka kuinka hengästymättä.

-S

12 kommenttia:

 1. Vautsi mitä hyppyjä. Niissä on todellakin kunnolla ilmaa välissä :D Hengästyminen on varmasti ihan luonnollista tuollaisten megahyppyjen jälkeen, mutta jos se itseä huolestuttaa kannattaa varmaankin seurailla tilannetta. Ja ottaa asia puheeksi eläinlääkärin kanssa vaikka jollakin rokotusreissulla.

  VastaaPoista
 2. Tyttö, sinä olet tähti! Sinä siskokulta, olet kyllä meistä se riehakkaampi ja minä se hillitympi... Mutta kyllä minäkin osaan olla juoni ja villiinnyn, mutta huomattavasti hillittymmin. Ehkä täällä uudessa kodissa en ole ihan täysin 120%:sesti vielä kotiutunut (noin 3kk?), sillä aina silloin tällöin näytän uusia puolia itsestäni.

  Olkkarin räsymatto on alkanut saada aika riepotusta kynsistäni ja villiintymisestäni! Sitä on kiva vaania ja väijyä, sen kimppuun on ihana hyökätä ja sen alle on mukava sukeltaa! Mutta aina silloin tällöin on parasta olla unohtamatta tarkistaa isokuonoisen sakupojan sijainti. Se turilas kun katsoo minua ihan hölmönä, että mikä minulle tuli! Se vaan ei uskaltaudu heittäytyä samoin villien tunteiden vietäväksi!

  Minusta ei tosiaankaan ole saatu noin upeita kuvia. Olitko kuvissa kenties avaruusmatkalla? Toivottavasti et ainakaan kohti Plutoa, jotenkin se paikka kuulostaa vaaralliselta...! Ihania kuvia tosiaankin, olen ihan kade!

  -Mandy-

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Minunkin kisuni hyppi tänään innoissaan samanlaisen huiskan kanssa, mutta ei noin korkealle. Sekin hengästyy nopeasti ja pitää taukoja tällaisten leikkien yhteydessä. Pari päivää sitten käytiin lääkärillä rokotuksissa ym. ja kissa oli kuulemma erinomaisessa kunnossa.

  VastaaPoista
 4. Vau! Siinä on saanut olla kuvaajan liipasinsormi kovinkin herkässä :) Upeita loikkia!

  VastaaPoista
 5. Ilmakissa! Hienoja hyppyjä. Vitsit kun itekin saisi otettua näin hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 6. Wau! Toka ja neljäs on ihan parhaat. :D

  Hengästyminen on ihan normaalia jos kovasti loikkii, nuoret kissat ei useinkaan osaa lopettaa ajoissa. :D Itse kokeilen aina välillä kesken hurjien leikkien korvien lämpöä tai anturoiden kosteutta, se kertoo miten kuuma kissalla alkaa olla. Mutta toki kannattaa seurailla hengästyykö miten helpolla ja kysyä vaikka lekurilta seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
 7. Hengästyminen on normaalia. Harvempi ihminenkään varmasti selviäisi noin kokonaisvaltaisesta treenistä läkähtymättä :) Huiskaa "saalistava" kissahan vetää menemään miltei niin täysillä kuin pystyy, kun taas todellisuudessa saaliin saisi kiinni loikalla tai parilla (ja jos ei saisi, ennen seuraavaa yritystä ehtisi levätä). Leikki on kuitenkin selvästi niin kiehtovaa, ettei hommaa viitsisi lopettaa :) Luulisin, ettei kannata huolestua, ellei Mindy ala hengästyä epänormaalin helposti esim. arkisissa puuhissa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista!
  Hyvä kuulla, ettei hengästymisestä tässä vaiheessa ainakaan kannata huolestua. Mindyä todellakin pitää aina riehakkaimmissa leikeissä rauhoittaa, kun ei muuten malttaisi lopettaa. Silloin on yleensä anturatkin aika lämpimät ja nihkeät.

  Kuvista kaikki kunnia Artulle, vaikka onhan huiskan heilutuskin oma lajinsa. ;)

  Ei sitä tiedä vaikka Mandykin ryhtyy jonain päivänä avaruusmatkailijaksi. Voi olla joku yllättäväkin virike, joka ylös sinkauttaa. :)

  -S

  VastaaPoista
 9. Ihmettelin meidän Maukalla samaista hengästymistä. Lääkäri kuunteli keuhkot ja kurkun puolelta kuului "raskaammat" hengitysäänet. Hän ajatteli että on syntyjään hieman ahdas kurkun puoli, ja täten ei saa riittävästi happea noissa rasitustilanteissa. Ei kuulemma vakavaa vaan kissa oppii aikanaan säästelemään voimiaan. Samainen "oire" vaivaa joskus juodessa, tulee yskänkohtauksia kun latkii liikaa kerralla.

  VastaaPoista
 10. Hmm, täytyykin saada lääkäri kiinnittämään erityishuomiota keuhkoihin seuraavalla käynnillä. Hengitykseen tulee muutenkin joku vieno ääni mukaan, kun on erityisen innostava kohde napattavana. En sitten tiedä kuuluuko se samaan sarjaan kuin säksätys lintuja nähdessä vai joku oma fyysinen ominaisuus.

  VastaaPoista
 11. Vautsi mitä kuvia! Tosi hienoja. Voin vaan haaveilla että saisin tällaisia muistoja itse talteen - huonon kameran takia ja vähän myös siksi, että toopet pysyy jalat maassa vaikka mikä tulis. Kai ne vähän hyppiikin, muttei kyllä mitään noin vaikuttavia hyppyjä!

  VastaaPoista
 12. Huono kamera on niin turhauttava. Itsellänikin on sellainen, että se monesti ottaa kuvan vasta siinä vaiheessa, kun kissasta näkyy enää häntä. Mutta olenpa saanut söpömpiä nukkumiskuvia kuin Arttu. :) On yleensäkin hieno nähdä kissan upeaa liikettä kuviin pysäytettynä, kun ei ihmissilmä siinä menossa pysy perässä.

  VastaaPoista