perjantai 19. elokuuta 2011

Vuosi Mindyn kanssa


Mindy on tänään ollut meillä tasan vuoden. Missä välissä siitä tuli noin aikuinen? Betty on vielä tehnyt Mindystä vaisun ja vakavan sen lisäksi, että se saa Mindyn näyttämään jättikokoiselta. Eiköhän leikkisä Mindy vielä palaa, mutta aikuiselta se todellakin näyttää jatkossakin. Onpahan enemmän rutisteltavaa. ♥

Ei ole varmaan ollut päivääkään, ettei olisi saanut nauraa Mindyn touhuille. Tänäänkin se kirvoitti naurut lätkimällä yhtäkkiä Bettyä kolme kertaa peräkkäin aikamoisella voimalla päähän. Eihän se kivaa nähtävää itsessään ollut, mutta tilanne oli niin outo, ettei voinut kuin nauraa. Särmää Mindyltä ei ainakaan ole puuttunut.

On ylipäätään onni, että Mindy on keskuudessamme ja voi olosuhteisiin nähden hyvin. Koska Mindy on luontoon syntynyt, se olisi yhtä hyvin voinut kokea yhtä karun kohtalon kuin ne noin 50 kissanpentua, jotka kuolivat tai jouduttiin lopettamaan lyhyen ajan sisällä Satakunnassa ja pääkaupunkiseudulla. Kissarutto todellakin leviää kuin rutto silloin kun on yksikin sairas kissa eikä pentuja ole vielä ehditty rokottaa.

Rekku Rescue ry:n keskustelupalstalla on esimerkkejä pienokaisista, jotka joutuivat ruton uhriksi. Yhdistys kerääkin nyt varoja esimerkiksi desinfioinnissa tarvittavan höyrypesurin ostoon, mutta kesäkausi on toki ilman epidemioitakin erityisen paljon rahaa syövää aikaa, lisätietoa heinäkuussa ilmestyneestä kesätiedotteesta (pdf).

-S

8 kommenttia:

 1. Onnea teille vuoden ihanasta yhteiselosta, vaikka Satakunnan ja PK-seudun tapahtumat sitä varjostavatkin. Voi luoja mikä epidemia, toivottavasti eteneminen saadaan pysäytettyä :/

  VastaaPoista
 2. Mindy näyttää kuvassa niin aikuiselta ja viisaalta<3. Avustus lähtee höyrypesurin ostoa varten. Tuo on aivan kauheaa kissojen hoitajille.

  VastaaPoista
 3. Onnea siitä, että olette saaneet kaunottaren elämäänne vuosi sitten (merkkipäivä lähenee täälläkin). En uskalla linkkejäsi avata, sillä sydämestä riipaisee. Lahjoitan HESY:lle rahaa kuukausittain ja olen vienyt sinne vanhoja liinavaatteita yms räteiksi, pehmusteita ynnä muita jo vuosia. Suosittelen sitä muillekin!

  VastaaPoista
 4. Erityisen suuret onnittelut Mindylle siitä että on selvinnyt ensin sun luokse asti, ja lisäonnittelut vielä synttäripäivälle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kollektiivisesti onnitteluista!

  Ruttoepidemia osui todella pahaan ajankohtaan, koska nyt muutama hyvin tarpeellinen hoitopaikka on karanteenissa juuri, kun kodittomia kissoja on erityisen paljon.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut Mindylle ja kodilleen vuosipäivästä.

  Onpa ikävä kuulla kissaruton leviämisestä. Varat höyrypesuriin on jo saatu ilmeisesti kasattua, joten jotain hyvääkin :)

  Mindyllä on tosiaan ollut onnea jo heti elämänsä alkutaipaleilta.

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että Mindy on sopeutunut noin hyvin teille. Vaikuttaa tasapainoiselta ja tyytyväiseltä kissanalulta! :)

  Kissarutto on todella petollinen, mutta onneksi melko harvinainen. Meillä Harri on käynyt läpi niin kissaflunssan, herpeksen kuin mykoplasmankin rokotuksista huolimatta. Nuo virukset tuntuvat leviävän erityisen helposti kissasta toiseen. :(

  VastaaPoista
 8. Kiitos Meei ja Skrs! Onpa Harrilla ollut epäonnea :(

  VastaaPoista