torstai 25. elokuuta 2011

Itsetunnon palautus

 Sä et näe mua, jos mäkään en näe sua.

Mindy alkoi viime viikolla todella huolestuttaa. Sillä oli jatkuva kova stressi päällä. Siihen ei saanut kontaktia, se hakeutui mitä ihmeellisimpiin epämukaviin koloihin ja pysyi niissä jähmettyneenä tuntikausia. Sillä saattoi alkaa kuola yhtäkkiä valua ja se välillä lipoi vimmatusti huuliaan. Pohdimme sen mahdollisuutta, että Mindyllä sattumalta olisi juuri Bettyn aikaan jokin  fyysinen ongelma. Mutta toisaalta Mindy reaktiot vaikuttivat aika vahvasti johtuvan Bettystä. Varsinkin koska pahimmassa vaiheessa oli viikonloppu, päätimme vielä  tarkkailla tilannetta ennen lääkäriin kiikuttamista.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä heräsin siihen, kun Mindy tuli tekemään minulle perusteellista kampausta - kolmesti. Hiusten möyhennystä säesti kunnon kehräys ja lopuksi sain hellän näykkäisyn leukaan ja Mindyn tyynylle viereeni nukkumaan. Olin todella hämmentynyt. Samalla olin kauhistunut ja mietin, mitä Bettylle on voinut käydä, kun Mindy oli täysin erilainen kuin viime päivinä. Huokaisin helpotuksesta kuullessani Bettyn hyppäävän puusta ja kipittävän seuraksemme.

Ota sä sieltä kiinni, niin mä työnnän täältä.

Sen yön jälkeen Mindy on taas kehrännyt, puskenut ja leikkinyt eikä enää paljoa Bettyäkään vältellyt. Ihan kuin Mindy olisi päättänyt, että hän ei moisen kakaran anna pompotella. Mindy on myös nukkunut taas sängyssä, vaikka Bettykin on siellä. Ei Mindy vieläkään Bettyn puskemisista pidä, mutta Betty on jo ihan kelvollinen painikaveri. Aika tasaväkisesti ne mäiskivät toisiaan.

Bettyn maha on herkkänä edelleen, joten yhä jatketaan erikoisruoalla. Betty yrittää sabotoida tiukkaa linjaa esimerkiksi varastamalla kalapuikon ruokapöydästä. Betty onkin joutunut viime aikoina yhä useammin eristyksiin kylpyhuoneeseen paitsi Mindyn myös ihmisten syömisen ajaksi ja turvallisuussyistä myös siksi aikaa, kun kuuma uuni avataan. Bettyllä on loputon nälkä, vaikka annoskokoa on kasvatettu ja ruokkimisia lisätty. Meidän puolesta ruoan ei tarvitsisi kasvattaa ruokahalua enää yhtään enempää. Aikomuksena onkin kokeilla muita herkän vatsan ruokia, jos ne vaikka hillitsisivät ruokahalua.

-S

5 kommenttia:

 1. Mukavaa, että Mindy on palautunut kutakuinkin normaaliksi vaikka kissakaveri yhä asuukin teillä.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että Mindyn stressi helpottui ja kuin kertaheitolla! Mainiota tuo hiusten möyhennys:)
  Kunpa Bettylle löytyisi jo oma koti.

  VastaaPoista
 3. Hyvä Mindy! Niin sitä pitää :)

  VastaaPoista
 4. Mindyn rentoutuminen oli kyllä todella suuri helpotus, varsinkin kun Bettyn terveydessä on tarpeeksi huolehdittavaa.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että Mindy on "normalisoitunut" :) Ei ole mukavaa, kun kissat stressaavat ja itsekin joutuu sitä väkisinkin hermoilemaan.

  VastaaPoista