keskiviikko 17. elokuuta 2011

Tunti ilman Bettyä

 Mökötän kunnes annat ruokaa.

Betty oli viimein riittävän vahvassa kunnossa päästäkseen tehosterokotukselle ja siellä piipahtamiseen meni tunti. Betty sai taas autokyydin Rekku Rescuen uutterilta ihmisiltä, joten Mindy sai tuta tunnin ajan meidän yritystä saada se jälleen kehräämään ja syömään.

Betty on ollut nyt vähän yli viikon Mindyn kanssa ja yhtä kauan on kulunut aikaa siitä, kun Mindy söi, leikki ja kehräsi normaalisti. Vaimeaa kehräystä saattaa saada aikaiseksi ja sen kuulee yleensä vain painamalla korvan Mindyyn. Jotain haperoivaa leikinpoikastakin aloiteltiin ja hippunen märkäruokaa meni alas.

Koska Betty ei tunne minkäänlaista kiinnostusta kuivaruokaa kohtaan, vaikka söisi mielellään ihan kaikkea muuta, Mindyn raksut voivat olla vapaasti esillä. Mindy taas syö raksuja paljon mieluummin kuin märkäruokaa, joten aivan nälässä sen ei tarvitse olla. Ongelmana on se, että Mindy ei juo ja sen olisi siksi todella tärkeää saada myös märkäruokaa (turha yrittää syöttää raksuja kostutettuina). Normaalioloissakin Mindy syö sitä yleensä todella vähän, mutta kun sitä on vapaasti saatavilla joitakin tunteja, Mindy saattaa käydä kuitenkin välillä napsimassa.

Betty taas ei saa syödä kuin rajoitetusti erikoisruokaansa, joten Mindyn ruokavaliosta on nyt märkäruoka aikalailla kaikonnut. Betty hotkii ateriansa kylppärissä ja sinä aikana Mindy ehtii nuuhkaista omaansa. Toinen ei halua syödä, toinen haluaa syödä ihan kaiken matosta varpaisiin. Toinen on taipuvainen ummetukseen ja toinen ripuliin. Näiden välimuoto olisi toivottua.

Sitkeetä!

Bettyn vielä pysytellessä eristyksissä, kokeilin ensimmäistä kertaa Mindylle broilerinsiipiä. Neiti Nirppanokka-Hienohelma ei arvostanut yhtään näin vaikeasti syötävää ateriaa. Kyllä sitä saattoi nuolla ja kantaa matolle kuten asiaan kuuluu, mutta turha luulla, että sitä järsimään olisi ruvennut.

-S

8 kommenttia:

 1. Mahtava kuva hienohelma-Mindyn broilerinirsoilusta :D Toivottavasti Bettyn maha rauhoittuu, jotta ruokapolitiikkaan saadaan tolkkua.

  Kotiuduttuamme olemme olleet äärimmäisen onnellisia sirkuttavasta ja seurassa pyörivästä Unnasta. Koko kesän se on ollut vaisu ja vähän karttanut ihmisseuraa päivisin. Jälkimmäistä varmaankin siksi, että päivällä Lyyti-kissa on ajanut sen mustasukkaisuuksissaan karkuun vierestäni sohvalta muutamaan kertaan. Tämän perusteella tuntuu, että pelkkä ihmisseurakin on kissalle "sopimatonta" kissakaveria parempi vaihtoehto, vaikka muuten lajitoveri olisikin se luonnollisin tilanne. Vaisua kissaa on ikävä katsella.

  VastaaPoista
 2. Minusta tuntuu,että molemmat kissat olisivat onnellisia perheen ainoana mirrinä,tai ainakin Mindy.
  Mutta ratkaisun teette itse,en minä.
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
 3. Voi äklö, kaikkea sitä tarjotaan - broilerinsiipiä! Mä niin ymmärrän sua Mindy, raksut on parasta ruokaa. Ja mäkin haluan olla perheen ainokainen, murjotan jos tänne tuodaan muita.

  VastaaPoista
 4. ella: reissunjälkeinen takaisin normaaliin kotielämään palautuva kissa on kyllä niin ihana, kun ei sille kiehnäykselle meinaa tulla loppua. Onneksi vaisuus ei jää päälle, tai ei ainakaan Unnalle jäänyt. Mindy-reppana on nukkunut ties missä koloissa Bettyn vallattua sängyn öiksi. Illalla Mindy oli vähän aikaa sängyllä, kunnes Betty hyppäsi paikalle.

  -MUR-MUR-: Sen päätimme jo aikaisemmin, ettei ainakaan Betty meille jää. Siitä en sitten tiedä, sopisiko joku rauhallisempi tapaus, joka ei tunkisi itseään vähän väliä Mindyn kylkeen. Kun Betty nyt vain pikaisesti löytäisi sen oman kotinsa...

  VastaaPoista
 5. Minni ehti nopeana tyttönä väliin. :) Nii-in, eihän siivissä ole edes oikein mitään syötävää. Broilerinsydämet on kyllä ihan jees. Harmi, ettei me voida perustaa ainokaisten kerhoa, kun ei me kuitenkaan jaksettais katella toisiamme. ;)

  VastaaPoista
 6. Unna lähettää sympatiansa Mindylle. Se höpsö ei varmasti tietäisi mitä tekisi, jos joku MUU kissa valtaisi sängyn yöksi. Tätilässä lomaillessammekin yöt olivat se aika, jolloin sain hurisevan kainalokissani takaisin :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti Bettylle löytyisi koti pian! Täytyyhän nyt pedon saada sänkynsä takaisin!

  VastaaPoista
 8. No todellakin! On se nyt kumma, kun joku pirpana luulee omistavansa parhaat paikat.

  VastaaPoista