sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hesy-käynti

 Mindy ja Betty (nyk. Viktoria)

Kävin viemässä makuualustoja ja kirpparitavaraa Hesylle, tietysti sellaiseen aikaan, että kissoja pääsi samalla katsomaan. Olin Zepan tavoin ihmetellyt, kun yhtäaikaisesti oli monta rotukissaakin kotia etsimässä. Yksi itämainen sieltä oli juuri haettu. Sfinkseistä toisen silmiä täytyy putsata loppuelämä ja siellä oli juuri putsaus käynnissä. Yksi sekä ulkonäöltään että luonteeltaan Livian oloinen kissa haettiin kotiin. Lähdin samalla bussilla uusien kissavanhempien kanssa - oli kyllä niin leveät hymyt sillä parilla. Toinen seurallinen kissa oli pääsemässä eläkeläisrouvan kaveriksi.

Portaikossa on yksittäisten ihmisten jättämiä ilmoituksia, joista taas osasta sai ihmetellä, mitä tällä kertaa tarkoitetaan pitovaikeuksilla. Kissakaksikkoa ei ollut rokotettu eikä leikattu, niin tuo pitovaikeuksien perusteella uuden kodin etsiminen antaa kuvan, että kissat on alunperinkin otettu aika kepein perustein ja tiedoin.

Mindy ja Livia

Olisi hienoa tuntea taas se jännityksensekainen innostus, kun hakee uuden perheenjäsenen ja ihastelee, miten toinen voi olla niin suloinen. Kotihoitajana toimiessa sai tuntea vähän samanlaista innostusta, kun sai tutustua eriluonteisiin kissoihin. Harmi, että on niin huonot mahdollisuudet kotihoitoon, kun tilaa on niin vähän ja Mindy stressaa herkästi. Ties vaikka tulisi vastaan kissa, jonka kanssa Mindy pysyisi omana ihanana itsenään eikä vetäytyisi vaisuksi tarkkailijaksi.

Ei tarvitsisi potea koko ajan huonoa omaatuntoa liian vähäisestä leikittämisestä, kun olisi joku toinenkin juoksuttamassa. Mindy leikkii omatoimisesti lähinnä iltavillin tuoksinassa, muulloin täytyy olla joku heittämässä tai heiluttelemassa lelua. Onhan yhdellä kädellä syöminen ja toisella leikittäminen ihan kehittävää toki, mutta...

-S

14 kommenttia:

 1. Moi, monelta kävit siellä? Me oltiin Helmin mamman kaa vähän kolmen jälkeen. Oliko sulla mustat vaatteet ja vaalea tukka?

  Mä luulen, että oisko ollut se Mimosa (valkoista ja harmaata) kun lähti sen vanhemman rouvan matkaan. Me seurattaiin heidän tutustumista siellä siivessä.

  Mie olin ihan pähkinöinä ekanakin Hilleristä, musta nätti tyttö joka oli jo onneksi saanut uuden kodin. Toinen sydämensärkijä oli tää ADHD-Tetsuo, joka oli jopa herra Harmaan näköinen ja niin sen oloinen että voi kun noi viihtyisivätkin hyvin yhdessä. Semmosia kieppujia kumpikin, jopa Harmaa 11 vee :-)

  Mutta olin päättänyt että ainakin kuukauden nyt mittaan vielä, säilyykö hinku uuden perheenjäsenen perään vai jatketaanko kahdestaan Harmaan kaa. Haluja ja tunteitahan menee ja tulee. Jos Harmaa riutuisi täällä seuran puutteessa, sit asia olisi eri. Mut ei tuo siltä näytä.

  VastaaPoista
 2. No kappas! Ei sitten törmätty :) Minulla oli bad hair day ja mustasankaiset silmälasit sekä maastokuvioinen kassi, vihreä kaulaliina. Että jos näit, niin sitten törmättiin.

  VastaaPoista
 3. Zepa: Oho, oltiinpa samaan aikaan! Ennen puoli neljää varmaan tulin. Oli ruskea takki ja sininen lipallinen hattu. Kaksi naista tuli vastaan kilppareiden kohdalla, en katsonut tarkemmin (iik, ihmisiä katsonpa tätä lilluvaa eläintä tässä), mutta sopisi ajallisesti, että olitte te. :) Täytyy olla ihan sama tutustumishetkikin, jota ollaan seurattu. Katsoin kissat tosi nopeasti läpi. Tetsuo jäi mullekin mieleen.

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit, mun ois pitänyt muistaa ottaa yhteyttä ennen sinne menoa, koska nyt en kyl tunnista/muista! Mä olin se pitkä punatukkainen*) silmälasit, ja hitsin kaunis turkoosimustakirjava huivi (uusi, rakastan) takin yläosan päällä.

  *) ehkä lähinnä punertava, ei-minkään värinen

  Baabatettiin siellä Mamman kaa kissoille hyvä tovi.

  VastaaPoista
 5. Arvaas olenko minä miettinyt kaverin hankkimista monet kerrat?

  VastaaPoista
 6. Ai se Zepakin on nyt ollut siellä Hesyllä. Ja vielä Naukulan mamman kanssa, vaikka eihän niin pitänyt tehdä ;) Raporttia odotellessa.

  Mutta asiaan. Olisihan se siistiä taas odottaa uutta kissaa kotiin saapuvaksi ja ihastella sen ihanuutta ja opetella tuntemaan millainen tyyppi on kysymyksessä. Mutta toisaalta itse olen ajatellut tässä kohtaa, (sen lisäksi että mun resurssit ei riitä kolmelle, niin myös) että perheyksikkö on nyt hyvä ja toimiva, eikä kannata ruveta ottamaan stressi- ja muita riskejä. Katsotaan sitten myöhemmin uudestaan. Ja siitä huonosta omasta tunnosta minä ainakaan en päässyt sillä, että kissoja on kaksi, vaikka nin luulin :D

  VastaaPoista
 7. Joo tuli käytyä kun... piti viedä tavaraa, niinhän se oli! Vahingossa ihan hilpastiin myös kissojen luo.

  Onneksi Hilleri ja Justus oli menneet, huh. Muuten ois ollut paha paikka. No oli se Tetsuo kans aika houkutteleva.

  Harmaa ei oo stressaaja, sen puolesta varmaan vois. Mutta en silti tiiä. On tässä monia puolia mietittävänä. Jos olisin vaikka 20 vuotta nuorempi, tai 10, ja muuten samat kuviot niin en miettis hetkeäkään.

  VastaaPoista
 8. Jotenkin sellaista vihiä sain minäkin, ettei Zepaa näkyisi Hesyllä vähään aikaan. Itä-Pakilaan ajautuukin melkein huomaamattaan. ;)

  Myrskyllä on onneksi edes metsästettäviä aktivoimassa, vaikka onhan sitä muitakin syitä kaveria miettiä kuin liikunta ja virkistys...kuten Frieden valtakunnastakin voi todeta, jos kahdenkin jälkeen on haikailuja.

  Pitäisi ihan kunnolla harkita sitä Korkeasaari-reissua, niin ei tulisi törmättyä tuttuihin tietämättä. Mutta, kun meille on Mindyn kanssa yhteistä se vetäytyminen suuremmassa porukassa.

  -S

  VastaaPoista
 9. Tästähän päivityksestä tuli oikea jännitysnäytös kommenteineen <3 Nyt muo vaivaa, että törmäsittekö vai ette :D

  Ps. Mä onneksi olen tuntenut lauman olevan koossa Nilssonin jälkeen. Neljästä ei nyt työtä ole kauheasti mutta rahaa niihin palaa kyllä ihan kiitttävästi....

  VastaaPoista
 10. Joo, täältähän löytyi kommenteista melkein itse postausta mielenkiintoisempi tarina =)

  VastaaPoista
 11. Jännitysnäytöksellä on avoin loppu: oliko kohtaaminen vai ei :)

  VastaaPoista
 12. Tjaa, törmäilyä :)))
  Mutta asiaan: ihana että saavat kissat uudet hyvät kodit. Juu kissaa ottaessa ei ihmiset useinkaan tajua että se sitoo rahallisesti ja kaikin tavoin sit melkein sen parikymmentä vuotta. Ja kolmen kissan omistajana tiedän että on todellakin jo ruokamenojakin aika lailla.

  VastaaPoista
 13. No olipa mielenkiintoista kommentointia tänne piilotettu! Meilläkin suunnitellaan jo Korkeasaaren reissua - ettei vastaavia tietämättömiä törmäilyjä sattuisi...

  VastaaPoista