maanantai 31. joulukuuta 2012

Tilinpäätös

 Mindy kurkistaa vielä menneeseen matkallaan uuteen.

Onnellista uutta vuotta 2013!

Vuodenvaihde on tyypillistä aikaa muistella kulunutta vuotta. Nyt kävikin niin, että teki mieli kaivaa se edellinenkin vuosi muistin sopukoista (=blogin arkistoista). Arki pysyy suunnilleen samana, vaikka Mindyllä onkin aikakausia, jolloin tietyt asiat ovat suosiossa. Pääni vieressä nukkuminen on yksi nykyisistä tavoista, minkä soisi jatkuvan mahdollisimman pitkään (vaikka saa kainaloonkin tulla). Seuraa kuivahkoa tekstiä, joka on ennemmin muistiinpanoja kuin normaali blogikirjoitus.

Terveys


Mindy on ikäisekseen joutunut ravaamaan lääkärissä ihan liian monesti. Vuosi 2011 alkoi tammikuisella steriloinnilla, joka tietysti kuuluu normaalivisiitteihin. Loppuvuosi menikin sitten eri lääkäripaikoissa käydessä, kun vilkkuluomet olivat syyskuusta joulukuuhun yhtäjakoisesti esillä. Silmätulehduksen ilmestyttyä molempiin silmiin, saatiin hoidoksi tippoja, joista jälkimmäisen kuurin jälkeen vilkkuluomet olivat viimeinkin piilossa.

Kun vuosi oli loppunut helpotukseen vilkkuluomiepisodin päätyttyä, uusi vyyhti odotti nurkan takana. Tammikuun loppupuolella 2012 Mindy oli huonovointinen ja lakkasi syömästä. Kävimme nesteytyksessä, verikokeessa ja röntgenissä ja palasimme antibioottikuurin ja pahoinvointilääkkeen kanssa kotiin. Ja seuraavana päivänä Mindy viettikin koko päivän lääkärissä tutkittavana ja hoidettavana, mm. varjoainekuvas tuli myös koettua. Mitään selitystä tälle kaikelle ei koskaan saatu, mutta kortisonipiikillä taisi olla merkittävä osa tervehtymisessä. Keväällä kävimme rokotuksessa ja tarkastuksessa, joka jäi vajaaksi, koska Mindyä ei oikein huvittanut tehdä yhteistyötä. Elokuussa oli mystinen reikä hartiassa mikrosirun vieressä ja aloitettiin eliminaatiodieetti ainakin puoli vuotta jatkuneen verisen ulosteen takia. Hitaasti olemme edenneet eliminaation kanssa ja ainakin raksulajeja täytyy rajoittaa, mutta piimää saa edelleen litkiä.

Hoitolaiset

Heinäkuussa 2011 saimme hoitoomme ensimmäiset Rekku Rescue ry:n hoitokissat. Hain Tallinnasta reissanneet Bettyn ja Aprikoosin satamasta. Aprikoosi sai kodin parissa viikossa, mutta Betty vietti ensin  vajaan kuukauden kylpyhuoneessa eristyksissä ja toisen kuukauden Mindyn seurassa. Bettyä harkittiin Mindyn kaveriksi, koska ne kaksi olivat niin lutuisia aluksi. Pian kuitenkin kävi ilmi, että Mindy stressaantui Bettystä eikä se muutenkaan tuntunut omalta kissalta. Betty eli nykyinen Viktoria saikin oman kodin eläinlääkäriopiskelijan luota.

Lokakuun lopusta joulukuun alkuun luonamme oli Livia, jonka ei tarvinnut olla kauan eristyksissä. Livia oli aivan ihastuttava luonteeltaan ja Mindy tuli Bettyä huomattavasti lungimman Livian kanssa paljon paremmin toimeen. Oikeastaan Livian lähdettyä huomasi parhaiten, miten Mindy oli kuitenkin huomattavasti tavallista vaisumpi ja vetäytyvämpi. Näillä sujui kuitenkin niin hyvin, että ajan kanssa Mindykin olisi varmaan reipastunut entiselleen.

Vuosi 2012 oli pikaisten vierailijoiden aikaa. Tammikuussa Jonna ja Joanne olivat meillä vain kaksi yötä ja maaliskuussa Estelle yhden yön odottelemassa omaan hoitopaikkaan pääsyä. Syyskuussa tulivat vielä Tuhkimo ja Jasmine oikeasti meille hoitoon. Tyttöset saivat kodin reilussa viikossa, joten Mindy ei tavannut yhtäkään näistä. Tuhkimo vaikutti siltä, että olisi voinut soveltua Mindyn kaveriksi, mutta sitä emme ehtineet kokeilla. Mitenkään aktiivisesti kaveria ei etsitä, mutta jos sopiva osuu kohdalle, sitten pitää miettiä.

Kyläilyt

Vuonna 2011 oli heilastelua Milon kanssa: Milo oli meillä kolmesti, käymässä tai hoidossa. Mindy puolestaan oli ensimmäistä kertaa hoidossa 1,5 viikkoa. Kesällä oli myös viikonlopun mökkimajailu, jonka unohtumattomin kokemus oli lehdenhakureissu.

Huhtikuussa 2012 Mindy sai vieraakseen siskonsa Mandyn ja heinäkuussa tehtiin vastavierailu Mandyn luo. Mindy voi olla eri mieltä, mutta ihmisväki ilahtui kovasti sukulaistapaamisesta. Pisin ero Mindystä venyi kahteen viikkoon marraskuussa.

Toive vuodelle 2013: Pelkkä rokotus ja terveystarkastus, ei muita lääkärireissuja, kiitos.

-S

12 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta teille! Ja kauniille täpläturkille terveyttä kovasti, toivotaan että ongelmat ovat takanapäin!

  VastaaPoista
 2. Hyvää uutta vuotta Sirpalle, Kollolle ja Hannamarille!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää uutta vuotta ja todella vähän vestkun kanssa treffejä ensi vuodelle !

  VastaaPoista
 4. Ei ollut tylsää tekstiä, löytyi paljon uutta meille. Ihanat kuvat mökkireissusta.

  Hyvää uutta vuotta, onnea ja terveyttä teille♥

  VastaaPoista
 5. Voi kauhee, kyllä teilläkin on ollut vetskulla hyppäämistä :-( Onneksi myös paljon iloisia asioita ja kissavieraita. Tulevalle vuodelle toivotetaan teille tosi vähän vetskua ja tosi paljon terveyttä ja mukavia aikoja!

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta vuotta! Toivottavasti ell:lle tulee teitä ensi vuonna ikävä! Käytte meinaan siellä niiiiin harvoin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! ♥ Kannustavat kommentit ovat olleet tärkeitä niin vaikeina kuin hyvinäkin hetkinä.

  VastaaPoista
 8. Kylläpäs sä näytätkin pilkulliselta tossa kuvassa!!! En muistanutkaan, että sulla on noin paljon pilkkuja... Ja tosta huomaa, että sä olet meistä se "blondimman väsisempi" ja mä sitten brunetimpi...

  Hyvin olit kiteyttänyt pakettiin 2012 vuoden!

  Onnea, menestystä ja TERVEYTTÄ vuoteen 2013!

  VastaaPoista
 9. Pitkäiskö ihan yrittää laskea täplät? ;)

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoista tekstiä. Harmi, että on ollut noin paljon vaikeuksia, mutta häntä pystyssä eteenpäin : )

  VastaaPoista