perjantai 27. toukokuuta 2011

Sarjakuvakissoja

Olen jo pitkään suunnitellut kokoavani kissasarjakuvia tai ainakin sarjakuvakissoja yhteen paikkaan. Lapsena se paras ja ainut oli Karvinen, jota en ole vuosiin jaksanut edes sunnuntain Hesarista lukea.

Nykyään selvä suosikki on Hallmarks of Felinity, joka on oikeastaan kokoelma 9 Chickweed Lanen kissa-aiheisia strippejä. Tarkemmin sanottuna niissä esiintyy siamilaiskissa Solange. Käytetty kieli on kaunista ja ylevää kuin Solange itse. Yksi toistuva teema näissä on kissan pahanhajuinen hengitys. Niihin en pysty samaistumaan, olenhan itse aina pitänyt kissojeni hönkäisyistä (paitsi heti syömisen jälkeen). Hallmarks of Felinity on koottu myös kirjaksi, mutta saatavuus on huono ja hinta melkoinen.
Uusia strippejä ilmestyy viikottain Cat vs Human -blogissa, jossa kissahulluudelle ja hulluille kissoille hymyillään lempeän ironisesti. Syksyllä on tulossa myös kirja.


Kissat seikkailevat toki myös muissa kuin niille omistetuissa sarjakuvissa. Fingerpori on näistä mainio esimerkki. Ainakin Incatin foorumille on kerätty muutama kissa-aiheinen Fingerpori. Vielä kun nämä ilmestyisivät kirjana, ovathan Hitler ja Jeesus jo saaneet omansa.

Tämä meiltä löytyy jääkaapin ovesta.

Kamut taas on ihan eri maailmasta - silkkaa söpöyttä.


Tassutellen on toisinaan söpöyttä, toisinaan Cat vs Human -tyyppistä (ja liian isokokoinen tähän kuvana liitettäväksi).

Simon's Cat kuuluu kuuluisimpiin kissoihin ja toimii myös videomuotoisena. Oikeastaan en ole varsinaisia sarjakuvia kirjojen selailua enempää lukenut.

Oatmeal ei sekään ole perinteistä sarjakuvaa, mutta satunnaisesti vastaan tulevat sarjikset onnistuvat naurattamaan lähes poikkeuksetta.

Mummon seurasta löytyy tietenkin kissa, vaikka se usein pienessä mutta sitäkin tärkeämmässä osassa onkin.

Tässä taitavat olla ne, joita itse luen. Onhan niitä varmasti vaikka millä mitalla muitakin. L-L esitteli vastikään kissa-aiheisen manga-sarjakuvan nimeltään Chi's Sweet Home.

Joann Sfarin Rabbin katti on erikseen omassa tekstissään.

Onko joku hyvä, jota en ole huomannut? Todennäköisesti. Luetteko kissasarjakuvia?

Lisäys 29.5.2011: Pitää vielä ehdottomasti liittää Norpatin tarina Monni-kissastaan. Ottakaa nenäliinat valmiiksi esille!

Lisäys 12.8.2011: Muutama kissa-aiheinen sarjis:  Johnny Wander.

Lisäys 3.3.2014: Kissa-aiheiset sarjikset: Rhymes with Orange -sivulla.-S

7 kommenttia:

 1. Fat Freddy's Cat!
  http://sirrealcomix.mrainey.com/page/_books/FatFreddysCat-2.htm

  Freak Brothersin spin-off.

  VastaaPoista
 2. Itsellä yöpöydällä tuo Chi's Sweet Home ja Simon's Cat on ehdottomasti aivan lemppari, tosin katselen niitä videopätkiä ja en ole tutustunut kirjaversioon.

  VastaaPoista
 3. Tämäpä mielenkiinotinen postaus! Kamut on kyllä meidän ikisuosikki. Ja juuri siksi, että on silkkaa söpöyttä. Maailma on niin julma, joten söpöyttä tarvitaan!

  VastaaPoista
 4. Fat Freddy's Cat on näköjään ihan uusi tuttavuus minulle - hyvä tietää!

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! En ole enää pitkään aikaan törmännyt kivoihin sarjiksiin ylipäätään, tuntuu että netti on semmoinen suo sarjisten suhteen. Mutta nyt tuli kivoja vinkkejä, kiitos :)

  Sinfestissä on joitain kissajuttuja, tähän tapaan: http://www.sinfest.net/archive_page.php?comicID=3712 Joskus Sinfest oli ihan oma suosikki, mutta menettänyt kyllä hohtonsa nykyään.

  Ja ainiin, Kirjaston kissoja et maininnutkaan. En tiedä voiko noita netistä lukea, mutta sarjaa julkaistaan varmaan aika monessa sanomalehdessä. Jotkut on tosi hyviä, jotkut keskivertoa, mutta suloinen sarja kuitenkin :)

  VastaaPoista
 6. Kiva, että tästä oli iloa :)
  Sinfestistä olen joskus tainnut kuulla. Sen sijaan Kirjaston kissat on minulle ihan vieras. Ihan hauskalta vaikuttaa selailun perusteella. Kissamaisia hahmot eivät ole, mutta eipä haittaa.

  VastaaPoista
 7. Itku tuli tuon Monnin tarinan kanssa...

  VastaaPoista