maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kissojen Terveyskysely 2014


Taas on aika vastata Helsingin yliopiston kissojen terveyskyselyyn. Siitä oppi jotain uuttakin "Kuinka usein kissasi leipoo/varrittaa?" Monenlaisia ilmauksia tuolle toiminnolle olen kuullut, mutta varrittaa on ihan uusi sana. Ennen blogiaikaa kissat omassa sanastossani polkivat, nyt ne enimmäkseen leipovat. Mitä muita sanoja käytätte ja onko varrittaa tuttu?

Kuriositeettinä vielä tutkimus kissojen kehräämisestä lääkärissä:
Purring in cats during auscultation: how common is it, and can we stop it? Juu, ei ole meidän ongelma. Jos jotain kuuluu, niin vihaisia sähähädyksiä.

-S

11 kommenttia:

 1. Kiitos vihjeestä. Tähän täytyy vastata.

  Meillä leivotaan. Ja noin kerran päivässä. (Ja joskus yölläkin.)

  VastaaPoista
 2. Joo, hyvä kun muistutit! Pitää vastailla ajan kanssa, meillä kun on kissoja ns. bulkkina täällä niin menee tovi ;)

  Toi kehräysjuttu on kovin hämmentävä, jos ei vähiten noista metodeista millä yritettiin saada kehräys loppumaan :D

  VastaaPoista
 3. Varrittaa! En ole moisesta ikinä kuullutkaan.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin leivotaan. Joskus aikoinaan, kun ei vielä ollut omia kissoja, sanottiin myös että kipristelevät (varpaita). Varritus oli mullekin uusi termi, kunnes vastasin terveyskyselyyn viime vuonna.

  Eläinlääkärillä kehräys ei ole ongelma meilläkään, päin vastoin...

  VastaaPoista
 5. En ole ikinä kuullutkaan varrituksesta! Meillä on aina puhuttu leipomisesta. Anni leipoo aina kun tulee syliin tai lähelle ihmistä, ylipäätään usein kun makuulleen on tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! Frieden valtakunnassa muistetaan varrittaminen edellisvuodelta. Itsekin siihen vastasin vuosi sitten myös, mutta outo sana oli näköjään unohtunut täysin.

  Vastaaminen vaikeutuu myös vuosi vuodelta, kun aina tuntuu ilmaantuvan uusia sairasteluja. Ei ihan tarvitsisi kerätä koko sarjaa.

  Meillä leivotaan etenkin illalla ennen kainaloon nukahtamista.

  VastaaPoista
 7. Enpäs minäkään ollut kuullut varrittamisesta, leipominen tuttu kuin myös polkeminen. Mun tyttökissa polkee, varsinkin jos oon tehnyt pitkän työpäivän ja nähdään vasta myöhään illalla; istuu lähellä, hyrrää ja polkee käpälillä. Poikakissa ei niinkään, tyytyy hurrrrrjaan kehrrrrräykseen :-).
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
 8. Eipä tule kilpailua siitä, kumpi saa tulla polkemaan. :)

  VastaaPoista
 9. Hei vaan, ihana kisuli ja blogi :) täällä bloggailee kanssani maine coon Tosca. Terveyskyselyä täyttäessä ihmettelin myös tuota varrittamista :p meillä vaan leivotaan - eikä ketään muuta kun Toscan rakasta jättiläisjääkarhupehmoa!
  Jään seuraileen teidän touhuja, tervetuloa vierailulle http://mylifeandthatcat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Susanna: Onpa Tosca valikoiva leipoja :D Ja kaunis kilppari, harvoin olen nähnyt pitkäkarvaisia noissa väreissä.

  VastaaPoista
 11. Varrittamisen merkityksen olisin arvannut, vaikkei se omassa käytössä olekaan, sillä olen kotoisin Pohjois-Savosta ja siellä ainakin kissa "varnii" :)

  VastaaPoista