tiistai 15. huhtikuuta 2014

Hiirenlento


Mindyllä on nyt harmillisen pitkiä päiviä yksin, mutta leikkiä ei sovi unohtaa, uudenkin leikin olemme keksineet. Mindyn tehtävä siinä on tiputtaa hiiri kirjahyllyltä ja apulaisen tehtäväksi siinä jää kiinni nappaaminen. Mindyn heittotyyli vastaa maminsa sulkapallopeliä - vastapuolta juoksutetaan, tosin suliksessa se on lähinnä merkki huonoista lyönneistä.


Muumi-kirjoilla on tehtävänä myös pitää hiiret ja muut heitettävät poissa kirjahyllyn takaa, josta tavaransa saa perinteisesti takaisin vasta muuton yhteydessä.


Kirjahylly on äärimmäisen kiehnuukieppumisen paikka. Pari kertaa Mindykin on hätkähtänyt, kun on huomannut olevansa lähellä tippumista. Kirjahyllyn päällä täytyy myös saada leukarapsuja, kunnes kurkottavassa rapsukädessä ei enää veri kierrä.


Pelitauko ja tömpsähtäen alas. Tässä kohtaa palvelusväen on oltava valppaana ja huolehdittava matto laskeutumisalustaksi, mikäli se on juoksun ja parkourin jäljiltä livahtanut liian kauas puusta.

Vähän niin kuin jouluna on tapana sanoa, että kortteihin varatut rahat on laitettu sinne ja sinne hyväntekeväisyyteen - täällä on nyt blogikamujen kuulumisten kommentointiin varattu aika  käytetty seurankipeän Mindyn viihdyttämiseen. Tuossa se kissanen jälleen istuu vieressä kovin odottavaisena. Ja sitten kipinkapin yhdessä peiton alle.

-S

15 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat Mindystä <3 Toki on suotavaa ja ymmärrettävää, että seurankipeää kissaa on viihdytettävä, kaikki muu on toisarvoista!

  VastaaPoista
 2. Hiirenlento! Hauska nimi leikille. Ja me tiedämme: Ensin tulee kissa. Sitten muut jutut.

  VastaaPoista
 3. Kissa on ykkönen ja kissan leikittäminen parasta puuhaa!

  VastaaPoista
 4. Hiirenlento... Vois olla hyvä idea? Kysellään hra Harmaalta. Kivalta näyttää!

  VastaaPoista
 5. Meillä on myös Bertan kanssa perinteiset iltaleikit. Kun menen kasvopesulle ennen nukkumaan menoa se kantaa minulle vanhan ja hyvinkin kulahtaneen hiirensä jalkojeni viereen. Sitten Bertta pakenee ylimmälle rapulle odottamaan kyyryssä hiirenheitto. Parasta on, kun onnistun heittämään hiiren siten, että se tipahtaa rappujen väliköstä alakertaan. Bertta hakee hiiren, ravistelee siten hetken ja tuo sen takaisin ja pyytää uutta hiirenheittoa. Tuota jatketaan 10-15 kertaa - ja aina minä väsyn ennen kissaa :)

  VastaaPoista
 6. Teillä on kaikki mietitty! Muumikirjat ja matto :)

  Rapsutuksia ja mukavia leikkejä Mindylle!

  VastaaPoista
 7. Saila: Mindy varsinkin on aivan samaa mieltä.

  Myrsky ja Minna: Kissa tulee leikeissäkin joskus ennen - juoksee lelun perässä ennen kuin se on heitetty. ;)

  Mirene: Hauskaa oli molemmilla. :)

  Mamma N: Aina ei tiedä, kumpi viihdyttää kumpaa, mutta pääasia, että viihdytään.

  Zepa: Oikein hyvää lämmittelyä joogalle esimerkiksi.

  Kissa Kermakupilla: Hauska perinneleikki teillä. Mutta missä välissä ehtii pestä ne kasvot? :D

  friedenvaltakunta: Lelun ronkkiminen kirjahyllyn takaa on Mindylle kiinnostavaa seurattavaa, mutta parempi varmaan kuitenkin pitää lempilelut mukana kuvioissa. Mattoa sen sijaan Mindy oikein odottelee paikoilleen. Skarppina saa olla. :) Rapsut toimitettu perille. :)

  VastaaPoista
 8. Asiat tärkeysjärjestykseen, niin se justiinsa menee.

  Mindy on aina ykkönen ja kuvissa niin södenä taas ♥

  VastaaPoista
 9. Moi! Teillä on sitten hyvännäköinen kiipeilyjutska. Ei ihme että hilppastaan kirjahyllyn päälle leikkimään :)

  VastaaPoista
 10. Taru: Söpön on helppo olla ykkönen :)

  Helena ja Blackie The Cat: Kovin on kestäväkin kiipeilypuu, kun on jo kolmannen kissan remuttavana, otettu käyttöön 1990-luvun alussa.

  VastaaPoista
 11. Kissa ensin, ehdottomasti. Blogidiplomatia voi odottaa :)

  Kiipeilypuu on yllä mainitun perusteella selvästi lujaa laatua. Ei mikään pahvirunkoinen "halki, poikki ja pinoon" -malli... :D

  VastaaPoista
 12. ella on varsin oikeassa molemmissa asioissa. :) Pahvirunko herättää vahvoja epäilyksiä, vaikka millainen hentokeiju sitä käyttäisi.

  VastaaPoista
 13. Mindyllä on kyllä ihan ylisuloisia ilmeitä! :)

  VastaaPoista
 14. Vajaan neljän vuoden jälkeen tulee vieläkin uusia ilmeitä, se vasta hauskaa onkin. :)

  VastaaPoista