perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet oireet

Johan tässä on ehditty iloita terveestä Mindystä (ainakin melkein, suoli ei ole edelleenkään parhaimmillaan). Uudenvuodenaattoiltana Mindyn selässä oli selvästi karvaton alue. Olin jo paria päivää aiemmin katsonut, että onpas huonokuntoinen turkki siinä kohtaa. Oli melkein itsestäänselvää, että edessä oli pyhäpäivä, ainahan se niin menee.


Mindy ei millään tavalla kiinnitä huomiota karvattomaan kohtaan eikä muutenkaan rapsuttele tai nuole itseään normaalia enemmän. Iho näyttää aivan terveeltä. Hyvistä lähtökohdista huolimatta huoli oli suuri eikä google luonnollisesti auttanut. Sieni? Allergia? Sieni olisi aivan kamala hoidettava. Jonkinlainen allergia tai yliherkkyys Mindyllä on jo valmiiksi ja ruokavalio on kutistunut rajalliseksi. Jos siitä vielä pitäisi Z/D-raksut poistaa, jäljelle ei paljoa jäisi.


Avuttomuuteen auttoi matokuuri, joka oli jäänyt syksyltä antamatta. Mindyn epäluulo kasvoi päivä päivältä ja pelkkä kynsien leikkaaminen  kävi vaikeaksi (normaalisti aika helppo toimenpide). Mindy mateli maata viistäen ja syöksyi sängyn alle, kun oli lähestymisaikeita, jotka olivat aiemmin johtaneet pillerinpuolikkaan nielemiseen.

Eilisaamuna saimme lääkäriajan tälle iltapäivälle. Kaappasin Mindyn koppaan hyvissä ajoin siltä varalta, että kissaa saisi maanitella ja hätistellä sängyn alta. Mindy oli kopassa ihan paniikissa, miukui surkeasti ja hankasi päätään verkko-oveen ihmeellisissä asennoissa. Siinä vaiheessa ei ollut vielä mikään kiire ulos, mutta sinne oli parasta lähteä rauhoittumaan. Ulkona uteliaisuus voittaa paniikin, näin kävi tälläkin kertaa.

Odotustilassa Mindy jo kurkotti kaulaa uteliaana, kun sermin takana miukui kissa. Lääkärinä oli taas uusi ihminen, mutta mukava kuten aiemmatkin. Tosin ei Mindyn mielestä. Mindy painautui kasaan ja sähähti. Lääkärinkin mielestä iho oli siisti ja sieni tuntui äärimmäisen epätodennäköiseltä, kun ei ole edes mitään, mistä se olisi tarttunut. Otettiin teippinäyte eli ihoa hinkattiin teippimäiseen palaseen. Raapenäytettä ei olisi Mindyn yhteistyöhaluttomuuden takia mitenkään voitu ottaa ilman rauhoitusta, joten se jätettiin ottamatta.


Vartin ajan odottelimme Mindyn kanssa kahdestaan tuloksia. Mindy oli juuri saanut korvansa takaisin normaaliasentoon ja reipastunut, kun lääkäri palasi ja Mindy linttasi samalla korvansa takaisin päätä vasten ja painui kasaan. Sytologian tulkinta (epikriisistä luntattu hieno sana) tuotti tuloksen, että näytteessä havaittiin kokkibakteerien lievä ylimäärä. Saimme Fuciderm vet -geelille reseptin. Tätä koirien ihotulehduksiin tarkoitettua geeliä sivellään kahdesti päivässä 7-10 päivän ajan.

Kotiinpaluu oli riemukas: Mindy teki kunniakierroksen iloisesti miukuen ja tuli hakemaan leukarapsua ja kehräsi. Miten voikin olla noin nopea ja täydellinen muutos? Geeliä en ole vielä saanut laitettua, koska Mindyn piti ensin saada rentoutua, syödä ja levätä. Kun sitten yritin sitä laittaa, Mindy kipitti kiireen vilkkaa sängyn alle. Mistä ihmeestä se tajusi aikeet? Hyvä, että olin edes ehtinyt saada geelin kokkailun ohessa sormenpäähän, niin kissa oli jo karannut. Nyt se taas nukkuu. Ja sitten varmaan syö. Ja sitten on taas ovela ja vikkelä. Mutta eiköhän me yhdet geelit saada paikoilleen, koska iho ei edes arista. Onneksi harvahapsi kohta on myös paikassa, jonne on vaikea yltää kielellä.

-S


14 kommenttia:

 1. Voi pientä Mindyä ja sinun huoltasi myös! Tsemppiä molemmille, onnea geelinlaittoon ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Voi Mindyä! Jostain ne kissat aina tietävät. Ei sille mitään voi vaikka kuinka ovela yrittäisi olla. Paranemisia teille!

  VastaaPoista
 3. Voi Mindyä! Jostain ne kissat aina tietävät. Ei sille mitään voi vaikka kuinka ovela yrittäisi olla. Paranemisia teille!

  VastaaPoista
 4. Pikaista karvankasvua Mindylle ja pitkiä hermoja geelittäjälle ;) Mindyn kuva eläinlääkärillä kertoo kaiken mitä mieltä Mindy jutusta on..

  VastaaPoista
 5. Ota Mindy reippaasti geelit niin karvat kasvaa pian takaisin! ♡ Tsemppiä geelittäjälle ;)

  VastaaPoista
 6. Kuule Mindy, vaikka kunnon kissa pitääkin olla, niin lääkkeet kannattaa ottaa ihan kiltisti, tai viimeistään pienen kiusanteon jälkeen! -Kajsa-

  VastaaPoista
 7. Fucidermiä mekin saatiin Frieden kainaloon. Toimiva aine, ja teillä on vielä sekin etu, että tuota kohtaa Mindy ei varmaankaan saa kovin hyvin itse nuoltua? Ja minä tykkäsin siitä, että Fuciderm imeytyi tosi nopeasti eikä haissut voimakkaalle!

  Toivottavasti geeli auttaa ja ongelma häipyy! Kissalla pitää olla karvat päällä joka kohdassa!

  VastaaPoista
 8. Kyllä ne vaistoaa kaikki ajatukset, varsinkin lääkintään liittyvät. Muistan kun Musta katosi jo suunnilleen ennen kuin olin ehtinyt ajatellakaan...

  Paranemistoivotuksia!

  VastaaPoista
 9. Onneksi saitte pikaisen avun, toivottavasti saatte geelinkin levitettyä. Hyvä että laikku on tuolla seljän puolella, sinne ei kissa kovin helposti ulotu. Erittäin kuvaavat otokset epäluuloisesta ja kiukkuisesta neidistä! Kipakasta katseesta huolimatta -tai ehkä juuri sen vuoksi, Mindy on suunnattoman suloinen ♥

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti Fuciderm auttaa pian ja turkki tulee kuntoon. Ja sitten vaivatonta vuotta Mindy-kullalle!

  VastaaPoista
 11. Saila: Onneksi geeli menee melkeinpä huomaamatta.

  Mamma N: Kissoilla tuntuu olevan useampikin yliluonnollinen taito.

  Taru: Kuva on otettu, kun oltiin jo pitkä tovi oltu rauhassa kahden kesken ja yhä oli kunnon mutrunaama. :)

  Tom, Jerry ja neiti Caleana: Siinäpä toinen vuodenvaihteen säikyttelijä. Onneksi Jerry saatiin pikaisesti kuntoon. Geelit onneksi on helppo nakki pillereihin verrattuna.

  Mirene: Todellakin pitää olla vähintäänkin aluksi hankala. Geeli onneksi menee näppärästi, mutta se nuolemisen estäminen onkin toinen juttu. Vaivihkaa kieli onkin yhtäkkiä selässä asti.

  Henna, Friede ja Figo: Friede onkin valitettavan kokenut näissä kaljuuntumisasioissa. Lääkäriä myöten itse niin kovin taipumattomat ihmiset iloitsivat vaikeasti ulotettavasta paikasta, mutta kävi selväksi, ettei yläselkään ulottuminen ole kovinkaan haastavaa. Onni on nopea kuivuminen ja se, ettei ainetta haista tuubia avatessa tai olisi taas kissa hukassa.

  Zepa: Ennakoitu ajatustenluku on ihmeellinen taito. Mutta hyvä, että edes kissa pysyy ajatuksissa perässä, jos itsellä meinaa harhailla.

  Myrsky ja Minna: Mindy on suloinen mörökölli, lääkäriäkin huvitti, kun toinen oli niin kiukkuinen, vaikkei mitään pahaa tehty. Onhan se nyt ihan kamalaa, kun lääkäri rapsuttelee ja koskettaa selkää. ;) Terkut toiselle lääkärikiukuttelijalle!

  Minni: Ihan lupaavalta vaikuttaa, kovin helposti ei meinaa edes aina löytää hoidettavaa kohtaa. Olkoon yksittäinen kalju läikkä tämän vuoden mysteerioire, muita ei kaivata.

  VastaaPoista
 12. Ihmettelin eläinlääkärille, mistä kissani tiesi jo kadulla, minne ollaan tulossa, kun alkoi autossa murisemaan. Lääkäri sanoi, että mukulakivikadusta ne tietää, jos ovat aikaisemmin käyneet. Kissoilla on siis ylimääräinen aisti näitä lääkäri- ja lääkitysjuttuja varten.
  Tosi hyvä, että alue on tuollaisessa paikassa, missä sitä on helpompi hoitaa. Paranemista!

  VastaaPoista
 13. Mayon mainitsema esimerkki on hyvä. Kaikki "kamalaan" liittyvä on kyllä meilläkin selvästi tallennettu Unnan tietopankin kestävimpiin holveihin. Jos ollaan lähdössä jonnekin, mm. tietokonetta ei voida sammuttaa ennen kuin kissa on kopassa, koska siitä kissa tietää, että ollaan lähdössä...

  Outoja tuollaiset mysteeritapaukset, toivottavasti kyse on kuitenkin vain paikallisesta ja pinnallisesta ilmiöstä, eikä mitään vakavaa piile takana. Joko geeli tepsii? Tervettä uuttavuotta Mindylle!

  VastaaPoista
 14. Mayo: Hmm, en ole Mindyssä lääkärin kadulla huomannut erityistä liikehdintää, mutta kotirappuun päästessä Mindy selvästi rentoutuu ja valpastuu, mikä rentouttaa kantajansakin välittömästi.

  ella: Unna se vasta valpas onkin. Siinä saa olla tarkkana lähtiessä.
  Karvoja on tainnut tulla vähän lisää, mutta varsinkin geelin kanssa iho paistaa selvästi vielä. En muista, miten nopeasti karva on ylipäätään kasvanut takaisin, kun on verikokeen ja leikkauksen takia turkkia ajeltu.

  VastaaPoista