maanantai 16. joulukuuta 2013

Nörttikatti


Mindy on osoittanut viime aikoina entistäkin suurempaa kiinnostusta tietokonetta kohtaan eikä vain ilmojen kylmyyden takia. Yhtenä päivänä Facebookin päivityskentässä luki "o+0 m". Söötit terveiset jäi kuitenkin päivittämättä.

Tänään sain Mindyn kiinni koodaamasta Firefoxin developer-osiossa, josta en ollut aiemmin tietoinen.

Hetken päästä siitä päätä piti kallistaa, kun koko kuva oli vinksahtanut 90 astetta. Onneksi googlea voi käyttää vinossakin, kun muuten en olisi arvannut, millä konstilla kuva kääntyy. Tiedoksi muille nörttipilojen uhreille: kuvan saa takaisin normaalisuuntaan painamalla ctrl + alt + nuoli ylöspäin.


Meidän koodaaja kipusi kuukausien tauon jälkeen nukkumaan kiipeilypuun tasolle. Mindy se osaa yllättää.

-S

PS. Alempi kissapäivitys on linkki Lost Cat -kirjan esittelyyn. Vastoin tapojani ostin kirjan heti artikkelin luettuani. Ylempi kuva selvempänä.

14 kommenttia:

 1. Pidäpä nyt hyvää huolta pankkitunnuksistasi ja muista tärkeistä! Ettei Mindykin vaan yrittäisi pankkiryöstöä, kuten yksi Arkiporinaa-blogin pennuista kesällä!

  VastaaPoista
 2. Voi apua! Kohtahan se tilaa possunsydämet kotiinkuljetuksella.

  VastaaPoista
 3. Aina ne kissat ovat kiinnostuneet tietokoneista. Meidän entinen kissakin opetti minulle aivan uuden näppäinkomennon koneesta. Ja kävelemällä vain näppäimistön päällä! Kannattaa kokeilla kotona! :D

  VastaaPoista
 4. Tiukkailmeinen nörttikatti, varsin suloinen sellainen ♥ Täytyy pitää mielessä tuo ctrl + alt + nuoli-juttu, sillä koskaan ei voi tietää jos meilläkin innostutaan koodaamisesta!

  VastaaPoista
 5. Voi Mindy! Kylläpä olet akateemisen näköinen, näin maalais-siskon näkökulmasta... Jokin kyllä vetoaa kissoihin noissa tietsikoissa, myönnetään!

  Ehkäpä Mindy yrittikin salaa tilata sulle joululahjan???

  VastaaPoista
 6. jonas: Onhan tuokin näppäilyä ikänsä harrastanut, varsinkin edellisellä nopeasti kuumenevalla läppärillä. Nyt vain sai erityisen sekaisin: väritkin Mindy haalensi jollain ihmeen konstilla. Onneksi kalibroinnilla sai värit takaisin.

  Myrsky ja Minna: Tuollaiset normaalitilan palautuskoodit on hyvä tietää keppostelutalouksissa, joskin sain tietää, ettei tuo kaikilla toimikaan.

  Eki ja Mandy: Toivottavasti akateemikko osaa relata ainakin pyhien yli. Mitähän Mindy tilaisi, tukkupakkaus naruja kenties.

  VastaaPoista
 7. Mindy on älykkö!

  PS. Miksei muka saa äitiyslomaa, jos kissa on saanut pentuja? Vääryys!

  VastaaPoista
 8. Mindy - kaunis ja älykäs! En ois muuten ite tajunut tuota kuvakääntöjuttua. Jokin jäynä pitäis ihmiselle keksii! Mutta mul on semmoinen hankala esto... en oo ikinä koskenut näppikseen.. Oikeesti en! On vaan opetettu tarkkaan ettei siihen saa koskee. Mitenpä siinä sitten jäynää tekemään? Pelkällä hiirellä...?

  VastaaPoista
 9. Mindy - kaunis ja älykäs! En ois muuten ite tajunut tuota kuvakääntöjuttua. Jokin jäynä pitäis ihmiselle keksii! Mutta mul on semmoinen hankala esto... en oo ikinä koskenut näppikseen.. Oikeesti en! On vaan opetettu tarkkaan ettei siihen saa koskee. Mitenpä siinä sitten jäynää tekemään? Pelkällä hiirellä...?

  VastaaPoista
 10. Heh, mä joskus kauhulla ajattelen kotoota lähtiessä että jäiköhän ovi tietsikkahuoneeseen auki ja että mitäköhän viestejä siltä lähtee :))

  Meillä ne suruttaa hiippailee näppäimistön yli, sitä ei kierrellä, päinvastoin..
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 11. Ainakin eilisestä joululahjojen pakkauspuuhasta päätellen Mandy voisi todellakin tilata kasan lahjanaruja itselleen... Silmät oli kuin melonit ja tarkkaavaisuus tapissaan! Siinä olikin työ saada lahjat pakettiin ilman kissaa...

  Mukavaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
 12. Henna, Friede ja Figo: Sairaan kissan hoitovapaa kans!

  Harmaa: Et tiiä mistä oot jääny paitsi. Hiiren voi vaikka laittaa roikkumaan johdosta, jos semmonen on. Huomio taattu.

  Helena ja Blackie: Pitää päästä laittamaan viestejä blogikavereille :)

  Eki ja Mandy: On se paketointi niin vallan kiehtovaa hommaa. Tähän malliin http://cdn.arwrath.com/2/212571.gif :D

  Kiitos, mukavia jouluvalmisteluita teillekin!

  VastaaPoista
 13. Meidän nörtti-Devin suosikki on kirjaimien muuttaminen numeroiksi. Nykyään Mami osaa jo korjata tilanteen, mutta muutama tuskaisena aamuna piti mennä herättämään kaksijalkainen nörtti apuun... :)

  VastaaPoista
 14. Mirene: Kirjaimet numeroiksi? No jopas, onneksi talossanne on toinenkin nörtti, joka osaa tehdä vastaiskun.

  VastaaPoista