keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Lämpöön hakeutuva ohjus


Meillä on niin kylmä, että nukkuminen vaatii kaksi peittoa. Selvää on, että talouden toinenkin vilukissa hakeutuu lämpöön

Lampaantalja on alun karttelusta huolimatta otettu päivittäiseen käyttöön. Sitä leivotaan samalla keskittyneellä hartaudella kuin tehdään aamu- ja iltakampauksia (jotka ovat harventuneet, mutta ovat yhä repertuaarissa). Kampaukset Mindy voi tehdä äänettömästi, mutta taljan möyhimiseen kuuluu kovaääninen kehräys.Pahuksen Asus on kehittänyt vähemmän kuumenevan läppärin, mutta kelpaa sekin paremman puutteesssa.


Ja tässä on se ohjus. Kuva "hieman" tärähti, kun kuvaaja säikähti sinkoutuvaa syöksyä siitä huolimatta, että se oli odotettavissa.

-S

13 kommenttia:

 1. Näyttääpäs lämpimälle ja pehmeälle nukkumapaikalle! Kannattaakin leipoa, kovaäänisesti :)

  VastaaPoista
 2. Talven merkit, talven merkit sanon minä. Terkut ohjukselle. Että lakkaa säikyttelemästä :))
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana talja:)
  Täällä hakeudutaan taas peiton alle mamman kylkeen lämmittelemään.

  VastaaPoista
 4. Lämpöön pitää hakeutua! Aina! Hyvin kätevää myös, tietää koska ja mitkä patterit ovat lämpimiä, koska talvella vietetään kovasti aikaa patterin päällä. Sellainen patteripeti pitäisi kyllä hankkia.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että talja kelpaa nyt! Itse asiassa Helmikin löytyy joskus taljan päältä. Talja on nyt parvekkeen lattialla, eli täällä vielä parvekeulkoillaan.

  VastaaPoista
 6. Hieno talja! Mut kannattaa myös mennä - tai syöksyä, jos on ohjus - ihmisen peiton alle, siellä on tosi lämppää kans!

  VastaaPoista
 7. Ihana Mindy! Meilläkin ollaan siirrytty talvikauteen ja se näkyy hakeutumisena takan tai leivinuunin päälle tarkistamaan, onko jompi kumpi lämmin. Kaupungissa hyvä vaihtoehto tosiaankin on kätevämpi talja, jota ei tarvitse lämmittää, se on ns. hetivalmis...

  VastaaPoista
 8. Mirene: Leikin tuoksinassa, kun taljalle itse pelmahtaa, huomaa itsekin miten mukava sillä olisi makoilla.

  Helena ja Blackie: Totta turisette. Paitsi säikytellä saa, poislukien se, että pitää rynnätä suoraan jalan alle, kun on isomman askeleen ottamassa. Siinä voi olla mukkelismakkelis seurauksena ellei saa ovenkarmista kiinni, kuten edelliskerralla.

  Minni: Mamma varmasti arvostaa, meillä lähinnä houkutellaan siihen.

  Henna, Friede ja Figo: Meillä ei patterit lämpene koko talvena (eikä huoltoyhtiötä kiinnosta ollenkaan). Patteripeti ei tähän kämppään mahdu, mutta kylmillä pattereilla se ei onneksi paljoa harmita. Aika vähällä käytöllä se patteripeti oli silloin, kun se oli esillä.

  Mamma N: Hienoa, että talja kelpaa. Helmi on karaistuneempaa sorttia, Mindy pyytää ulos enää aurinkoisella säällä ja silloinkin tovi riittää.

  Leena: Hih, kiitos :)

  Myrsky ja Minna: On se, lempeä katsekin oikein :)

  Harmaa: Mutku, sit on jotain juttua päällä ja pimeetä ja ankeeta eikä siellä pysty olemaan kauan.

  Eki ja Mandy: Mandyllä riittääkin vaihtoehtoja. Näin sellaisen kuvan vastikään, jossa kissanpentu nukkui koiran koiven ja mahan välissä oikein tiiviisti - oli takuulla lämmin. Mandy ei ihan taida mahtua Ekin "syliin" samalla lailla.

  VastaaPoista
 9. Kyllä ne tietää: kun on aika ottaa talja käyttöön, se otetetaan käyttöön ;)

  VastaaPoista
 10. Taru: Se on selvä. Joskus saa vähän odottaa. Ei ole tainnut tänä vuonna edes käydä kiipeilypuun pesässä, mutta kyllä senkin aika vielä on...jonain vuonna.

  VastaaPoista
 11. Juu ja Mandy pitää edelleen sellaisen hitusen hajuraon Ekiin, eli ei ihan iholle mennä, mutta liki silti, 20cm:n päähän...

  Hieno muuten tuo pieni kasvihuone!

  VastaaPoista