keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Mösch


Mindyn eliminaatiodieetistä ei ole tullut kirjoitettua. Ruoka ei ole Mindylle iso juttu, joten sen kummempaa reaktiota poikkeavaan ateriointiinkaan ei ole ollut. Lihojen paloittelunkin saa tehdä aika rauhassa.

Vajaat kaksi kuukautta Mindy söi pelkästään Hill'sin z/d- ja Royal Caninin hypoallergenic-raksuja. Kokeilin märkäruokaakin, mutta tuo nirsotar on edelleen mieluummin päivän syömättä kuin alistuisi moisen mössön syömiseen. Onneksi vesi maistuu mariskoolin ansiosta entistä paremmin. Allergiaraksujen ohella napsittiin antibioottia ongelmitta easypill-tahnan ansiosta. Samaan aikaan oli kaikkien aikojen ummetus. Mindy voi hyvin, mutta saattoi käydä viitenäkin peräkkäisenä päivänä pelkästään pissalla. Tähän tuli muutos parempaan heti, kun lopetin antibiootin vähän ennen kuin ruokavalioon lisättiin possun sydän.

Ainoa mahdollisesti allergiasta johtuva oire Mindyllä on siis ollut verinen uloste. Siitä ongelmasta on päästy antibioottikuurin aikana. Nyt on menossa toinen viikko possun sydäntä. Kumma kyllä z/d tuntuu maistuvan jopa sydäntä paremmin, vaikka sydän on aina ollut lempiruokaa.

Kävin ostamassa tänään lisää possun sydäntä Murren murkinasta. Huono uutinen oli se, ettei sitä enää saa kokonaisena, ainakaan sieltä. Sen ongelmana on pakkausvaihe, jota ilmeisesti Evira valvoo hyvin tarkkaan.  Ehkä Herra Snellmanin jämistä saa vähemmällä byrokratialla eläinten ruokaa kuin pelkästään eläinruokaan keskittynyt pienyritys, tiedä häntä. Tilalla oli vain Muschin mössösydäntä, mikä ei ole yhtään sama asia. Eihän sitä voi edes kantaa matolle jyystettäväksi. Lisäksi otin täydennystä kivipiiravarastoon, oli sentään vielä oikeassa muodossa. Kokeiltavaksi tuli mukaan myös kuvassa näkyvä poronjauheliha.

Vaikeinta tässä oikeastaan on se, kun ei ole voinut palkita edes pelkästä kuivatusta lihasta tehdyistä nameilla. Eikä aamun puurolautasta ole saanut jakaa. Mitenhän sekin sisällytetään tähän elimaatiodieettiin - syötetään kaksi viikkoa kaurapuuroa maidon kanssa? En yhtään ihmettelisi, jos mitään allergisoivaa ruokaa ei löytyisikään, varsinkin kun perinteisiä kutinaoireita ei ole. On Mindy ennenkin kehitellyt mystisiä oireita, jotka menevät ohi. Pääasia kuitenkin, että Mindy on taas pitkään voinut hyvin. Mitä nyt tuntuu surkeasta maukumisesta päätellen olevan masennuksen partaalla, kun peiliin ei vieläkään pääse.

-S

8 kommenttia:

 1. Huoh. Jos ei peiliin pääse, niin ehkä sitten edes vaatekaappiin? Tai vaikka rappukäytävään satunnaisesti.

  VastaaPoista
 2. Kokonaista possun sydäntä voi satunnaisesti löytyä ihmisten ruokakaupastakin tai hyvinvarustetulta lihatiskiltä! Ihana kuulla että Mindy voi fyysisesti paremmin, vaikka henkinen hyvinvointi onkin koetuksella...

  VastaaPoista
 3. Meillähän toi possun <3 on aika lähellä omaa <3 joten tässä pieni vinkvink: Mä tilaan Vauhti-raksun kotiinkuljetuksella kokonaisia hjärttiksiä ja kisut tykkää.

  Kiva että kunto on kohenemaan päin, se on aina ihan parasta :)

  VastaaPoista
 4. Meidän K-superista löytyy aina possun sydäntä, onpa kilohinnalta jopa himpun halvempaa kun eläinkaupan liha (semmosen joka myy vain raakaa lihaa). Monesti ruokakaupan hyllyssä on myös maksaa, munuaisia ja kieliä, meillä ei niitä tosin syödä kun Anni ei tykkää.

  Vaan tuo muoto se on meillä isoin ongelma, Anni kun ei syö kun suikaletta/palaa eli jauhetut ei kelpaa (näitä on tarjolla kaupassa eniten!) eikä luisetkaan palat mene alas.

  VastaaPoista
 5. Hyvä että Mindy voi paremmin!

  Meilläkin possunsydän on lempparia. Eilen meni hirmukasa molemmille. Samalla tuli todistettua, että kun sen pilkkoo aika pieneksi, siihen voi sekoittaa aika paljon vettä ja Figolle kelpaa silti.

  Allergiat on kenkkuja. Toivottavasti Mindylle löytyy tasapaino, jolla oireet on poissa. Oli se sitten allergiaa tai ei.

  VastaaPoista
 6. Mamma N: Pääsee toki, kun vain tarttuu tilaisuuteen. Mindy on alkanut jo tehdä aamuvuorojakin rappututkinnoissa. Samalla, kun itse kiireellä ryntään hissille, syöksyy Mindykin nykyään joskus mukana.

  Myrsky: Täytyy tutkailla, mistä helpoiten jatkossa sydän haetaan.

  Taru: Olen Vauhti-Raksua joskus vilkuillut, mutta on vaikuttanut kauhean monimutkaiselta jotenkin, kun Helsingissä ei ole pysäkkejäkään. Koskaan en ole mitään Zooplus-pakettiakaan kotiin saanut, kun rappuun ei pääse eikä kukaan vaivaudu soittamaan. Vaikuttaa vähän riskialttiilta tuommoinen kotiintuominen.

  sea: Jännä, että jopa halvemmalla voi saada. Kieliä olen ruokakaupasta ostanut, sydämiä ei ole aikoihin näkynyt. Annilla on selvästi hyvä maku, aikuisten oikeiden kissojen ruokaa eikä mitään pilttiä. ;)

  Henna, Friede ja Figo: Sydänkeittoa melkein siis, pitää itsekin kokeilla kikkaa. :) Mindy on alkanut järjestelmällisesti käydä juomassa raksujen jälkeen, hämmentävää, mutta tosi hyvä niin.

  VastaaPoista
 7. Vauhti-Raksusta on kyllä tosi helppo: Helsingin sisällä muistaakseni 2 jakelupäivää/kk (torstai ja lauantai). Tilaus menemään, odottele laskua joka tulee noin päivä, pari ennen toimitusta. Myös kuskille voi maksaa pankkikortilla - ton oon tehnyt vaan kerran. Ehkä jopa käteisellä, en muista tota kyllä. Tilaukseen voi laittaa toiveen toimitusajasta. Kuski soittaa n. 30 minsaa ennen kun tuo ruuat ja sitten ei kun pakkasen ovi auki ;) Ja huom., mä oon vaan rakastunut tohon helppouteen, en saa komikkaa tästä mainoksesta ;D

  VastaaPoista
 8. Hyvä kuulla, jos joku kerta kokeilisi. Kun vain tietäisi etukäteen, ettei tule mitään menoa.

  VastaaPoista