torstai 23. toukokuuta 2013

Himmailua ja tunnustuksia


Mindy se osaa kehittää huolenaiheita. Rokotusta seuraavan päivän iltana ihmettelin, kun Mindyllä oli vaikeuksia hypätä sängylle. Mutta joskushan voi ajatuksissaan olla vähän kömpelö. Aamulla oli selvää, ettei Mindy oikeasti kyennyt hyppäämään. Se himoitsi aamukaurapuuroani ja yritti ikkunalaudan kautta pöydälle, mutta yritykseksi jäi. Pompuntynkä oli samanlainen kuin steriloinnin jälkeen pöhnässä. Mindy oli myös hyvin vaisu, mutta muuten ei tuntunut aristavan.

Iltapäivällä Mindy oli jo sängyllä ja pöydällä, vaikka olikin normaalia rauhallisempi. Ainoaksi selitykseksi keksin, että rokotuspiikin jäljiltä oli kankku kipeä. Nyt on taas meno päällä ja paljon asiaa, kuten kuuluukin olla.

Olemme saaneet vastikään jopa kaksi tunnustusta. Helmi ja Mamma N sekä Myrsky ja Minna muistivat meitä alla olevalla kissamaisen hurrrmaavalla tunnustuksella. Kiitos paljon! Tunnustukselle saa tehdä mitä haluaa. Me laitamme linkin sivulle, jossa voi kirjoittaa vaikka oman hurrrmurinsa nimen kissafontein.


Heidi kera Paavon ja Harmin tykkäsi meistä alla olevan tunnustuksen kera. Tämänkin otamme kiitollisina vastaan. Kiltisti laitamme säännöt oheen, mutta jätämme tottelematta, koska tämäkin on ollut niin monessa blogissa.

I ♥ your blog-tunnustuksen säännöt:
  • Kopioi post it -lappu ja liitä se blogiisi
  • Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
  • Anna tunnustus viidelle suosikkibloggaajallesi ja kerro heille siitä kommentilla.
  • Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu post it -lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

- Susan & Mindy

maanantai 20. toukokuuta 2013

Haisevat terveiset


Mindylle ei sitten riittänyt, että käydään normaalisti vuositarkastuksessa ja rokotuksella, vaan piti kehittää toinenkin syy. Naukulan  Mamma N:n tavoin tässä kohtaa tulee eritevaroitus. Mindyllä on syksystä asti ollut kakkapäiväkirja, kun ensin piti seurata veren ilmestymistiheyttä ja allergiaruokavalioon siirtyminen puolestaan aiheutti ummetusta. Tilanne ehti tasoittua, mutta pari viikkoa sitten tehdyn madotuksen jälkeen kakka on tullut vain Levolacilla. Mindy ei ole kyllä edes yrittänyt kakata, on muuten vain  skipannut sen toimenpiteen. Lääkäriin mentiin tilanteessa, jossa edellinen kakka oli tullut keskiviikkona.

Mindy ilmoitti heti vastaanottavalle hoitajalle että "Määääää en haluu olla täällä!" ja matkallakin tuli aivan uudenlaisia valitusääniä. Heti, kun kissa oli kipattu kopasta, kyykisteli Mindy haisevan vastalauseensa tutkimuspöydän reunalle siten, että puolet pökäleistä pompsahteli lattialle. Eipä siitä voinut kuin iloita.

Siihen se yhteistyö sitten lakkasikin. Rokotepiikkiä lääkäri ei uskaltanut tuikata ilman pyyhkeeseen kietomista ja hoitajaa apuna. Korvat ja suun limakalvot meni taas vilkaisuksi, kun Mindy oli niin tuimailmeinen. Onneksi vaa'alla pysyy hyvin kauhusta kangistuneena. Vuosi sitten painoa oli 3,5 kg, elokuussa Felinassa 3,7 kg ja nyt 3,9 kg. Olenkin jo uhkaillut Mindyä laihiksella, ennen kuin lääkäri ehtii ensin.

Mahdollisiksi ummetuksen syiksi mainittiin hidas peristaltiikka, josta oli puhetta jo Mindyn pentuaikoina. Toinen mahdollisuus on megakoolon eli laajentunut paksusuoli. Toistaiseksi ainakin jatketaan vain antamalla kissanmallasta ja varmistamalla vedenjuonti. Levolacia enintään kerran viikossa, ettei suoli totu siihen. Voidaan kokeilla myös Royal Caninin Fibre Response -ruokaa, jossa on erityisesti psylliumia. Psylliumia löytyy ruokakaapista muutenkin, niin sitä voi sekoittaa seitiateriaan tms. Makuvesiäkin ehdoteltiin. Voisikin nappaista parvekedrinksuun taas jonkun lehden antamaan aromia.

Mindyn eliminaatiodieetti ei johtanut oikein mihinkään. En mitenkään keksi allergisoivaa ruokaa, mutta selväksi kävi, että mikään vähääkään tavallinen raksu ei käy. Muutaman kuukauden, kun raksuna oli ollut vain Hill's z/d, niin jopa allergiaruoaksi sanottu raksu aiheutti kaaressa lentävän oksun.Onneksi lihoja ja kalaa ja piimääkin voi syöttää entiseen malliin. Märkäruosta edelleen kelpaa parhaimmillaan kastike, usein ei sekään.

Jälleen siis tulimme lääkäristä suunnilleen yhtä epätietoisina kuin sinne menimmekin, mutta hyvällä mielellä kuitenkin. Mindy päästi perinteiset ilon miukahdukset päästyään takaisin kotiin. Mindy voi muuten hyvin ja Vallilan henkilökunta oli edelleen oikein mukava.

-S

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

3-vuotias


Mindyn synttärit tulevat aina vähän salakavalasti, koska tarkan päivämäärän sijaan on vain ajatus siitä, että ne voisi olla 13.5, mutta miksei yhtä hyvin tänään. Synttärilahjaksi Mindy sai Nuuksion kansallispuistoon vievän tien varrelta poimitun heinän sekä housujen verran kiinnostavia hajuja. Sitäkin parempi lahja on lämmin sää, joka mahdollistaa kokoaikaisen parvekkeen oven auki pitämisen.

Onnittelurapsutukset myös Mandy-siskolle! Samaan syssyyn myös äitienpäiväonnittelut urhealle Viiru-emolle!





-S

maanantai 6. toukokuuta 2013

Mindyn keväinen sisustuskoulu

 Heipä hei rakkaat lukijat ja tervetuloa Mindyn keväisten sisustusvinkkien pariin!


Tila ja avaruus tuovat lisääntyvän valon hyvin esille. Yllä olevassa kuvassa on esimerkki tällaisesta ilmavasta sisustusratkaisusta.


Joskus elämässä tulee vastaan risteyskohtia, joita voi tuoda ilmi myös sisustuksessaan. Filosofisen merkityksensä lisäksi risteävät matot voidaan asettaa viemään kätevästi suoraan ruokapaikalle.


Koristekasvit voi aivan hyvin asettaa samalle tasolle, jossa itsekin eniten liikkuu. Ruusunlehdet ovat passé, joten ne kannattaa repiä ennen asettelua.

Onko lukijoilla omia vinkkejä jaettavaksi?

-S