keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Söpöintä



Nyt on pakko käyttää netissä jo aikansa pyörinyttä videopätkää, kun en harmikseni ole onnistunut saamaan Mindyn versiota talteen. On hurjan suloista, kun Mindy tekee tuon saman kuin emokissa videossa. Se on aika satunnaista, joskus menee kuukausiakin näkemättä. Vähän aikaa sitten Mindy teki sen kahdesti muutaman minuutin sisään. Kerran oma käteni sattui pääsemään tassujen ja naaman väliin kuten pentu videossa.

Mindy on ensimmäinen kissa, jonka olen nähnyt tekevän tuota. Tekevätkö teidän kissanne nukkuessaan noin?

-S

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Raitoja ja täpliä

Arvatkaapa kuka tässä on Mindyn vieraana! Vihje: kissat eivät ole nähneet toisiaan yli puoleentoista vuoteen.


No, sehän on Mandy-sisko, jolle Mindy antoi sähisevän ja murisevan vastaanoton. Ei ollut pelkoa, että olisi sekoittanut raitapaidat toisiinsa - sen verran eri suuntiin oli ulkonäkö muovautunut.


Mandy löysi heti kaikkien pakoilijoiden suosikkipaikat, sängynalusen ja vessanpöntön. Alkuun Mindy piti huolen, ettei vieras vilahtaisi näköpiiristä.


Mandy ei ole yhtään sen enempää sylikissa kuin Mindykään, mutta poikkeustilanteessa sylistä tuli turvasatama. Mandyllä on selvästi Mindyä pidemmät viikset, silmät vihreämmät ja turkki kaikinpuolin tummempi, varsinkin tassut. Mandyllä on myös selkeämmät raidat, kun taas Mindy on enemmän täplikäs. Kasvojen muoto on myös erilainen. Mutta onhan sisaruksissa toki paljon samaakin sekä toisiinsa että emoon verrattuna.


Mandy pääsi sylistä toiseen. Mindy oli niin jännittynyt, että säikkyi omia ihmisiäänkin. Kolauttipa se päänsäkin ovenkarmiin, kun piti äkkiä pinkoa kauemmas.


Parin tunnin nurkkailun jälkeen Mandy uskalsi jäädä avaralle paikalle - tietämättä että se häiriköijä on suoraan alapuolella.


Mindyllä on aavistus siitä, että yläpuolella on jotain normaalista poikkeavaa.


Varovasti Mindy kurkki reunan yli uudelleen ja uudelleen hyppäämättä Mandyn viereen.


Oli Mandyn vuoro suhista Mindyn tultua liian lähelle.


Tuliaiseksi saatu pallo on Mindyn mieleen. Sitä piti hinkata kuonolla samaan tapaan kuin valeriaanahiirtä.


Mandy nostettiin kiipeilypuuhun ja Mindy on siitä lähtien viihtynyt poikkeuksellisen hyvin puussa. Samoin yksi ovenkarmi tuli tarkoin nuuhkittua. Oletin Mindyn olevan väsynyt Mandyn lähdettyä, mutta ei Mindy sitten heti nuupahtanutkaan vaan touhuili ja ihmetteli tuliaishyrrää, kunnes kiipesi torkuille korkean kaapin toiseksi ylimmälle hyllylle paperikasan päälle.

-S & A

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Hyvää mieltä

Hurmaavat veljekset Cisu ja Toto antoivat Mindylle haasteen, jossa tulee listata kymmenen hyvän mielen asiaa.

1. Leikittäjän jaloista muodostuvat tunnelit. Tunnelit on niin kivoja, ettei aina viitsi edes juosta kokonaista ympyrää narun perässä, riittää kun kääntyy tunnelissa aina ohi vilahtavan narun suuntaan.

2. Rappukäytävä - aina uusia kiinnostavia tuoksuja ja melkein kielletyn paikan jännitys

3. Sängylle levinneet hiukset, joita on mahdottoman ihana pöyhiä

4. Uusi valloitettu kaappi, tai oikeastaan vanha tuttukin käy

5. Sängyn jalkopää, jossa ei ole peittoa. Peitto on möykkyinen, pelkkä lakana sen pitää olla.

6. Tyhjälle lattialle jätetty vaate tai kassi - pakko testata heti nukkumisominaisuudet

7. Kädestä tarjottu piimä


8. Lämmitystä vailla oleva herkkuruoka

9. Ihmisten normaalista poikkeava pöydän ääressä näpertely, mikä on hyvin kiinnostavaa seurattavaa oli kyse sitten lautapelistä tai akryylimaalaamisesta

10. Rapsutukset - niitä ei voi saada liikaa. Jo ihan pienenä Mindy kuulemma meni kerjäämään rapsutuksia nähtyään sisarustensa olevan rapsutettavana.

Haaste lähtee eteenpäin Friedelle ja Figolle, Piulle ja Maulle ja Jutalle, Liljalle ja Jasperille.

-S

Ps. Hyvää mieltä tuli myös siitä, että kolmen kuukauden odotuksen jälkeen vihdoin tuli vakuutuksesta rahat tilille. Vielä en ole katsonut, että menikö kuten piti, mutta pääasia että suurin osa n. 850 euron menoista (tammikuun sairastelusta siis) saatiin takaisin.

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Katso keng...Mindy loikkaa

 Kukas se siellä?


Kas kummaa, omasta kantokopasta tulee mieluisa uinumispaikka, kun se on kahden metrin korkeudessa. Mindy oli pitkin iltaa käynyt samaisen kaapin eri hyllyillä. Kerran Mindy roikkui viimeisillä voimillaan hurjan näköisesti hyllynreunassa, mutta tipahti alas, koska ote likapyykistä oli parempi kuin itse hyllystä.



Ihan tällaista  alastuloa en osannut odottaa. Mindy oli itsekin silminnähden häkeltynyt päästyään alas, varmaan tuntui luissa ja ytimissä. Pian ihmetyksen jälkeen alkoi vimmattu kiehnääminen ja puskeminen.

-S

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Paperiaamiainen


Pääsiäinen taitaa olla Mindyn lempipyhä: neljä päivää rentoa yhdessäoloa kera keväisten tuoksujen (vaikkei meillä ruohoa olekaan). Huono puoli on se, että kun kolmatta päivää nukkuu pitkään aamulla, alkaa tulla nälkä ennen kuin on ruokaa tarjolla. Tarjoilijan oli kammettava ylös sängystä, kun paperia aamiaiseksi riipova kissa kuulosti niin säälittävältä ja huvittavalta.


Lopulta kävi kuitenkin niin, että Mindy intoutui leikkimään niin riehakkaasti, että piti ottaa torkut ennen aamupalaa.

-S

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Surkea vegetarjonta


Mindy ei nyt oikein arvosta viikkokausia vaivalla kasvattamaani ruohoa, vaan järsii paljon mieluummin kivipiiraa. Jos kuitenkin hankkisi sen minikasvihuoneen, niin voisi kasvattaa rehuja valoisissakin paikoissa.

-S